logo-print

Απαγόρευσε τη μπούρκα η Βουλγαρία - Αυστηρά πρόστιμα για τους παραβάτες

Απαγόρευση της μερικής και της πλήρους κάλυψης του προσώπου σε δημόσιους χώρους στη Βουλγαρία

01/10/2016

16/11/2017

Σύχρονα και κρίσιμα θέματα της συνταγματικής νομολογίας του ελεγκτικού συνεδρίου

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα - 5η έκδοση καλλιτεχνικό

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Στην απαγόρευση της κάλυψης του προσώπου σε δημόσιους χώρους για λόγους ασφαλείας προχώρησε η Βουλγαρία, με το σχετικό νόμο να εγρκίνεται την περασμένη εβδομάδα από το κοινοβούλιο της χώρας.

Ο νόμος, τον οποίο εισήγαγε στη Βουλή το εθνικιστικό «Πατριωτικό Μέτωπο», προβλέπει την απαγόρευση τόσο της μερικής όσο και της πλήρους κάλυψης του προσώπου σε δημόσιους χώρους, γεγονός που καθιστά εκτός νόμου και την μπούρκα.

Ως δημόσιοι χώροι ορίζονται τα κυβερνητικά γραφεία, τα εκπαιδευτικά και πολιτιστικά ιδρύματα, καθώς και οι δημόσιοι χώροι αναψυχής, ενώ εξαιρέσεις προβλέπονται για λόγους υγείας ή άλλους επαγγελματικούς λόγους.

Σύμφωνα με το νέο νόμο, οι παραβάτες απειλούνται με πρόστιμα μέχρι και 1.500 λέβα (περίπου 756 ευρώ) και με διακοπή χορήγησης κοινωνικών επιδομάτων.

«Ο νόμος δεν στρέφεται κατά θρησκευτικών κοινοτήτων και δεν είναι καταπιεστικός», ανέφερε το μέλος του κυβερνώντος κεντροδεξιού κόμματος, Krasimir Velchev, ο οποίος χαρακτήρισε το νόμο απαραίτητο για λόγους ασφαλείας, ιδιαιτέρως μετά τα πρόσφατα τρομοκρατικά χτυπήματα στην Ευρώπη.

Ωστόσο, ο νέος νόμος έχει προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις, με το τουρκικό «Κίνημα Δικαιωμάτων και Ελευθεριών» να απέχει από την ψηφοφορία, κατηγορώντας τα άλλα κόμματα για καλλιέργεια θρησκευτικής μισαλλοδοξίας.

Να σημειωθεί πως η μουσουλμανική κοινότητα στη Βουλγαρία αποτελεί το 12% του συνολικού πληθυσμού της χώρας.

Με το νόμο αυτό, η Βουλγαρία ακολουθεί το παράδειγμα ευρωπαϊκών χωρών, όπως η Γαλλία, η Ολλανδία και το Βέλγιο, όπου παρόμοιες απαγορεύσεις της μπούρκα έχουν προκαλέσεις έντονες αντιπαραθέσεις αναφορικά με τα όρια της θρησκευτικές ελευθερίες.

Πηγή: rt.com

Αστικές και Νέες Εμπορικές Μισθώσεις Δ

ΚΑΤΡΑΣ Ι.

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Δίκαιο επιταγής - 6η έκδοση
send