logo-print

Άρθρο 7 - Προεδρικό Διάταγμα 219/2000 - Αρμόδιο όργανο παροχής πληροφοριών

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

31/08/2000

Κωδικοποιημένο
Εγχειρίδιο Εργατικού Δικαίου - Ατομικές Εργασιακές Σχέσεις Η έκδοση
Διεθνής εμπορική διαιτησία - Τόμος Ι -Β έκδοση

1. Η Γενική Διεύθυνση Εργασίας και η Γενική Διεύθυνση Συνθηκών και Υγιεινής της Εργασίας της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων υποχρεούνται, εκάστη κατά λόγο αρμοδιότητάς της, να παρέχουν πάσης φύσεως πληροφορίες σχετικά με τους όρους εργασίας τους οποίους, δυνάμει του άρθρου 4, υποχρεούνται οι επιχειρήσεις που υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής του παρόντος προεδρικού διατάγματος να εγγυώνται στους εργαζομένους που αποσπούν στο έδαφος της Ελλάδας κατά την έννοια του άρθρου 2 παράγραφος 2, καθώς επίσης και κάθε άλλη αναγκαία και χρήσιμη πληροφορία σχετικά με το περιεχόμενο, την επίβλεψη και τον έλεγχο εφαρμογής του παρόντος προεδρικού διατάγματος.

2. Οι ανωτέρω Υπηρεσίες απαντούν σε αιτιολογημένες αιτήσεις παροχής πληροφοριών σχετικών με τα θέματα που αναφέρονται στην προηγούμενη παράγραφο, όπως αυτές διατυπώνονται από τις αντίστοιχες Υπηρεσίες των άλλων κρατών μελών της Ευρωπαϊκής  Ενωσης ή των κρατών που έχουν υπογράψει τη συμφωνία για τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο και δεν είναι μέλη της Ευρωπαϊκής  Ενωσης, από τις επιχειρήσεις που υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής του παρόντος προεδρικού διατάγματος και αποσπούν εργαζομένους στο έδαφος της Ελλάδας κατά την έννοια του άρθρου 2 παράγραφος 2 ή από τις επαγγελματικές τους οργανώσεις, από τους αποδέκτες διεθνικής παροχής υπηρεσιών ή από τις οργανώσεις που τους εκπροσωπούν, από τους αποσπασμένους στην Ελλάδα εργαζόμενους ή από αυτούς που πρόκειται να αποσπασθούν ή από τις συνδικαλιστικές τους οργανώσεις ή από άλλα όργανα εκπροσώπησής τους.

3. Οι πληροφορίες μπορεί να ζητούνται και να διαβιβάζονται με οποιαδήποτε μορφή, συμπεριλαμβανομένης της τηλεομοιοτυπίας (Fax) και του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (E-Mail) αρκεί αυτή να επιτρέπει την αναγνώριση της ταυτότητας αυτού που ζητά και αυτού που παρέχει τις πληροφορίες.

Αναγκαία Ομοδικία - Δομή και λειτουργία της ομοδικιακής δίκης XXII & 390

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΜΕΡΟΣ

Η αοριστία των ανακοπών του ΚπολΔ - Δημοσιεύματα ΕπολΔ Νο 29

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΔΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΠΕΣ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send