logo-print

Περισσότερα από 20 εκατομμύρια τα θύματα από την εμπορία ανθρώπων (infographic)

Το 95% των καταγεγραμμένων θυμάτων που προορίζονται για σεξουαλική εκμετάλλευση είναι γυναίκες και κορίτσια, ενώ το 70% των θυμάτων εργασιακής εκμετάλλευσης είναι άνδρες

20/10/2016

16/11/2017

Από τον πολιτικώς ενάγοντα στον παριστάμενο για την υποστήριξη της κατηγορίας

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εγκλήματα κατά της ιδιοκτησίας 2η έκδοση- καλλιτεχνικό

ΜΠΙΤΖΙΛΕΚΗΣ Ν.

ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Η εμπορία ανθρώπων εξακολουθεί να αποτελεί πραγματικότητα, ενώ ταυτόχρονα είναι και μια από τις πιο κερδοφόρες εγκληματικές δραστηριότητες.

Περισσότεροι από 20 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν υπάρξει θύματα σεξουαλική εκμετάλλευσης, καταναγκαστικής εργασίας και άλλων δραστηριοτήτων, δημιουργώντας κέρδη 117 δισεκατομμυρίων ετησίως.

Ποια είναι όμως η κατάσταση στην Ευρωπαϊκή Ένωση;

Η κατάσταση στην ΕΕ

Το 2012, τα κράτη μέλη είχαν καταγράψει συνολικά 10.998 εγγεγραμμένα, αναγνωρισμένα και πιθανά θύματα δουλεμπορίου.

Το 95% των καταγεγραμμένων θυμάτων που προορίζονται για σεξουαλική εκμετάλλευση είναι γυναίκες και κορίτσια, ενώ το 70% των θυμάτων εργασιακής εκμετάλλευσης είναι άνδρες.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στον αγώνα κατά της εμπορίας ανθρώπων

Σήμερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση ισχύει η οδηγία που ψηφίστηκε το 2011 και αφορά την πρόληψη, την υποστήριξη των θυμάτων και τη δίωξη των παραβατών.

Επίσης, σε ισχύ βρίσκεται και η στρατηγική 2012-2016, με 40 διαφορετικά μέτρα, για την αντιμετώπιση της εμπορίας ανθρώπων και έναν συντονιστή για τη διευκόλυνση της εφαρμογής της.

Το 2016, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αξιολόγησε την ισχύουσα ευρωπαϊκή νομοθεσία για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων και μέσα από δύο ψηφίσματα, πρότεινε μέτρα για τη βελτίωση της κατάστασης.

Στα δύο αυτά ψηφίσματα οι ευρωβουλευτές καλούν τα κράτη μέλη να εφαρμόσουν καλύτερα τις ισχύουσες νομοθεσίες και να παρέχουν καλύτερη υποστήριξη στα θύματα.

Πηγή: europarl.europa.eu

Δίκαιο Αναγκαστικής Εκτελέσεως ΙΙΙ/α Β έκδοση
Η αστική ιατρική ευθύνη στο πεδίο της ανθρώπινης αναπαραγωγής - Συμβολές Αστικού Δικαίου Νο 8 -

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΦΥΤΡΟΥ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΒΙΟΗΘΙΚΗ - ΒΙΟΔΙΚΑΙΟ - ΙΑΤΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send