logo-print

Τα κριτήρια και η διαδικασία αξιολόγησης των τυπικών και ουσιαστικών προσόντων των υπαλλήλων της Βουλής

Καθιερώνεται διαδικασία Ακρόασης Κοινωνικών Φορέων και Πολιτών, με σκοπό την καταγραφή και άμεση απάντηση στα προβλήματα εύρυθμης λειτουργίας της Βουλής

29/11/2016

16/11/2017

Η προσημείωση υποθήκης Μετά τους ν. 4842/2021 και 4871/2021

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΉ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΜΠΡΑΓΜΑΤΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Η παραγραφή των εγκλημάτων στο ουσιαστικό ποινικό δίκαιο

ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΛΑΜΠΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση της Βουλής σχετικά μετον καθορισμό των κριτηρίων και της διαδικασίας αξιολόγησης των τυπικών και ουσιαστικών προσόντων των υπαλλήλων της Βουλής και ρύθμιση ειδικότερων θεμάτων του συστήματος αξιολόγησης.

Σύμφωνα με την απόφαση, αξιολογητές των υπαλλήλων και των προϊσταμένων οργανικών μονάδων, είναι οι δύο ιεραρχικοί προϊστάμενοί τους κατά τη σειρά της οργανικής διάρθρωσης.

Τα κριτήρια αξιολόγησης των υπαλλήλων όλων των κατηγοριών εντάσσονται στις εξής κατηγορίες:

Α. Γνώση του αντικειμένου, ενδιαφέρον και δημιουργικότητα

Β. Υπηρεσιακές σχέσεις και συμπεριφορά

Γ. Αποτελεσματικότητα

Συμβουλευτική Συνέντευξη

Η απόφαση προβλέπει πως πριν από την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, ο άμεσα ιεραρχικά προϊστάμενος, ως πρώτος αξιολογητής, καλεί τον αξιολογούμενο υπάλληλο για να συζητήσει μαζί του τρόπους βελτίωσης της απόδοσής του και καλύτερης αξιοποίησης και ανάπτυξης των ικανοτήτων του, προς όφελος τόσο του ιδίου όσο και της αποδοτικής λειτουργίας της οργανικής μονάδας όπου υπηρετεί.

Η ημερομηνία της συμβουλευτικής συνέντευξης, καθώς και οι υπογραφές του αξιολογητή και του αξιολογούμενου σημειώνονται σε ειδικό χώρο του εντύπου αξιολόγησης, με επισημείωση στην περίπτωση κατά την οποία ο αξιολογούμενος ζήτησε προθεσμία για να υποβάλει απόψεις ή αντιρρήσεις του.

Διαδικασία Ακρόασης Κοινωνικών Φορέων και Πολιτών

Με σκοπό την αναβάθμιση του «κοινωνικού ελέγχου» του έργου της Βουλής, καθιερώνεται διαδικασία Ακρόασης Κοινωνικών Φορέων και Πολιτών, με σκοπό την καταγραφή και άμεση απάντηση στα προβλήματα εύρυθμης λειτουργίας που εντοπίζουν οι πολίτες.

Η διαδικασία της Ακρόασης διεξάγεται μία φορά κάθε δύο μήνες, δημόσια και με τήρηση πρακτικών και αυστηρής σειράς προτεραιότητας στις επισημάνσεις και προτάσεις κοινωνικών φορέων ή μεμονωμένων πολιτών ή ομάδων πολιτών.

Μέσα κοινωνικού ελέγχου συνιστούν, μεταξύ άλλων, έρευνες, ηλεκτρονικές και μη, μέσω των οποίων οι πολίτες αξιολογούν τις υπηρεσίες της Βουλής που χρησιμοποίησαν.

Κάθε ηλεκτρονική εφαρμογή μέσω της οποίας οι φορείς και οι πολίτες έρχονται σε επαφή με τη Βουλή, όπως και η κεντρική ιστοσελίδα της Βουλής, περιλαμβάνει υποχρεωτικά πρόβλεψη για αξιολόγηση από τους φορείς και τους πολίτες.

Παράλληλα, στην απόφαση προβλέπεται πως στις Υπηρεσίες που έρχονται σε επαφή με πολίτες, εφαρμόζεται σύστημα διερεύνησης ικανοποίησης των πολιτών και υποβάλλονται παρατηρήσεις και προτάσεις για τη λειτουργία τους.

Ολόκληρη την απόφαση της Βουλής μπορείτε να βρείτε εδώ.

H διατάραξη της κυριότητας

ΜΑΡΙΑ ΠΕΡΤΣΕΛΑΚΗ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΜΠΡΑΓΜΑΤΟ ΔΙΚΑΙΟ

Πολιτειολογία
send