logo-print

Άρθρο 20 - Νόμος 2741/1999 - Θέματα προσωπικού

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

28/09/1999

Υπό κωδικοποίηση
Η Διαμεσολάβηση
Βασική Νομοθεσία Ναυτικού Δικαίου

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΠΕΧΛΙΒΑΝΗΣ - ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΚΕΚΑΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΝΑΥΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

1. Ένα (1) μήνα μετά τη δημοσίευση της αποφάσεως διορισμού της εκκαθαρίστριας, α συμβάσεις εργασίας του κάθε φύσης προσωπικού του ΟΑ.Ε. και των υπό καθεστώς εκκαθάρισης του ν. 138671983 εταρεών, τη διεκπεραίωση της εκκαθάρισης των οποίων έχει αναλάβει ο Ο.Α.Ε μ*-, βάση τον 251671998και οι συμβάσεις έμμισθης εντολής θεωρούνται ότι λύθηκαν αυτοδικαίως χωρίς να απαιτείται κοτογγελίσ ή η τήρηση οποιουδήποτε όρου ή προϋποθέσεως Οι απολυόμενοι δικαιούνται καταβολή της αποζημιώσεως λόγω καταγγελίας της συμβάσεως. Η αποζημίωση που πρέπει νπ καταβληθεί συμψηφίζεται με ανεξόφλητα κπι μη εξασφαλισμένα με εμπράγματη ασφάλεια δάνεια που έχουν χορηγηθεί από τον Ο.Α.Ε., τα οποία θεωρούνται ότι καθίστανται ληξιπρόθεσμα κατά το χρόνο καταβολής της αποζημιώσεως.

2. Εντός αποκλειστικής προθεσμίας δεκαπέντε {151 ημερών από τη δημοσίευση της πράξεως διορισμού της εκκαθσρίστριος. οι οπασχολούμενοι με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου εργαζόμενοι του Ο.Α.Ε., και σης υπο εκκαθάριση εταιρείες του ν. 1385/ 19Β3 σύμφωνα με την nop. 1 έχουν δικαίωμα με αίτησή τους, που υποβάλλεται στην εκκαθαρίστρια. να επιλέξουν σντϊ της αποζημιώσεως λόγω καταγγελίας της συμβάσεως, τη μεταφορά και ένταξη τους στο Υπουργείο Ανάπτυξης ή σε εποπτευόμενους από αυτό φορείς. Η μεταφορά και ένταξη διενεργείται με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Δημόσιος Διοίκησης και Αποκέντρωσης και Ανάπτυξης σε κλάδο ή ειδικότητα της εκπαιδευτικής βαθμίδας που ανήκει ο μεταφερό-ιίενος, με την ίδια σχέση εργασίας.

Οι μεταφορές και εντάξεις μπορεί νσ γίνονται κατ σε κλάδο συναφών τυπικών προσόντων της ίδιος εκπαιδευτικής βαθμίδας, σε κενές θέσεις ή και σε προσωρινές τιροσωποπαγείς θέσεις σε υφιστάμενο συναφή ή και σε προσωρινό κλάδο, που συνιστώνται με την απόφαση της μεταφοράς και ένταξης και καταργούνται αυτοδίκαια με την κατά οποιονδήποτε τρόπο αποχώρηση του υπαλλήλου. Οι μεταφερόμενοι συνεχίζουν να υπάγονται ως προς την κύρια και επικουρική ασφάλιση στους Φορείς που υπάγονταν πριν τη μεταφορά τους.

3. Με απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης, μετά από αίτηση της εκκαθορίστριας. μπορεί οι παραπάνω να αποσπώνται και χωρίς αίτησή τους στον Ο.Α.Ε για την υποβοήθηση του έργου της εκκαθάρισης. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Ανάπτυξης μπορεί επίσης να αποσπώνται για χρονικό διάστημα δυο (2) ετών, που μπορεί να παραταθεί, στην υπηρεπια που προβλέπεται από το όρθρο 16 του παρόντος γιο την υποβοήθηση του έργου της.

4. Οι μεταφερόμενοι κατατάσσονται σε μισθολογικά κλιμάκια ανάλογα με τα προσόντα τους και τσ χρόνο προϋπηρεσίας τους στον Ο.Α.Ε. η τον αναγνωρισμένο από τον Ο.Α.Ε..

5. Οι έμμισθοι δικηγόροι του ΟΛΕ. καλούνται από την εκκαθαρίστρια. πριν την καταβολή της προβλεπόμενης απο τις κείμενες διατάξεις αποζημιώσεως λόγω καταγγελίας της συμβάσεως έμμισθης εντολής και εντός προθεσμίας ενός (1) μηνός οπό την κατά την παρ. 1 του παρόντος άρθρου λυση της συμβάσεως να υποβάλλουν.

α) Αναλυπκή κατάσταση των εκκρεμών και των τελειωμένων δικαστικών υποθέσεων του Ο.Α.Ε. που χειρίστηκαν κατά το χρονικό διάστημα ατιςσχόλησής τους σε αυτόν, η οποία προσυπογράφε τοι για την ακρίβεια της απά τον Προϊστάμενο της Νομικής Υπηρεσίας του Ο.Α.Ε. Στην παραπάνω κατάσταση για τις εκκρεμείς υποθέσεις γίνεται λεπτομερής μνεία του διαδικαστικού σταδίου οτο οποίο βρίσκεται η υπόθεση και η ημεροιιηνίσ της επόμενης διαδικαστικής πράξης

β) Πλήρεις φακέλους των παραπάνω εκκρεμών και τελειωμένων υποθέσεων με ακριβή αντίγραφα των δισ-μειφθέντων δικογράφων, εισηγητικών εκθέσεων, δικππτικών αποφάσεων κσι των εγγράφων αποδείξεως.

γ) Ο Προϊστάμενος και οι Αναπληρωτές Προϊστάμενοι, της Νομικής Υπηρεσίας του Ο.Α.Ε. υποχρεούνται νπ υποβάλλουν τα παραπάνω στοιχείο κοι για τις υποθέσεις των οποίων ο χειρκτμός ον-στΐθηκε σε δικηγόρους που δεν αμοιβοντσν με πάγια αντιμισθία από τον Ο.Α.Ε..

Τα παραπάνω στοιχεία ελέγχονται για την πληρότητα τους από τριμελή επιτροπή, η οποία συγκροτείται με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών kg. Ανάπτυξης στην οποία μετέχουν εκπρόσωπος *ου C Λ Ε εκπρόσωποτ της κατά το άρθοο '3 ncp. ί ,-ου.όδ;ας υπηρεσίας και εκπρόσωπος του Νομικού Συμ^ο-;λ:ου του Κρότου- η οποίο εκδίδει σχετική r-οάξ- :-.ζ κάθε έμμισθο δικηγόρο.

6 Σε περίπτωση που τα παραπάνω c-o:yv.Q δεν παραδοθούν εντός της προθεσμίας ho!j έχε; ταχθε: π tc στοιχεία που παραδόθηκαν δεν είνα; πλήρ-, συμφώνα με τα οριζόμενα στπν προηγούμενη παράγραφο. 2ε^-ρείτατ ότι π σύμβαση λύθηκε y.a vnot.:5a:o Aoyc l-e υτιςιτιότητα του δικηγόροι κα; δεν οφείλεται αποζημίωση λόγω καταγγελίας.

7 Σε περίπτωση rtcj μετά την καταβολή της αποζημιώσεως 5:απ:πτ!ώ9ε' από την ε :<κα Sap's τρία ή την αρμόδια ϋϋτ-ρεσίπ -ης "σρ. 2 τοο όρθρου οτ: υφίσταται εκκρεμής δικαστική υπόθεση του C.A.E.. η οποία δεν είχε συμπεριληφθεί στα κατά την ππρ 5 του παοόντος οτοιχεία. c\ δικηγόρο; του Ο.Α.Ξ. που είχσν χειρισθεί την υπόθεση, υποχρεούνται να επιστρέψουν στον Ο.Α Ε. ή στο Δη|:όσ.ο κατά περίπτώοτ την αποζημίωση που έχει κατΰβλη3ε;. Η σχετική αξίωση βεβαιώνεται, με επιμέλεια της εκκαθορίσ_α;ας ή της αρ-ιιόόισς υπηρεσίας του άοθρου 15 παρ. ?, στπν αρμόδια Δ C.Y. κοι ε;σπρστ·ετσ; κατά τ;ς δ:ατάξεις του Κ Ε.Δ.Ε ~υχόν επιπλέον αποζημίωση του δημοσίου ως ει&κου διαδόχου τσυ Ο.Α.Ε.. γ·α τυχών θετική ή αποθετική ζημία που έχει προξενηθεί δεν αποκλείεται.

Συλλογικό εργατικό δίκαιο - 3η έκδοση

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Το προσύμφωνο στο κτηματολογικό δίκαιο - Βιβλιοθήκη Δικαίου Κτηματολογίου Νο 23
send