logo-print

Άρθρο 22 - Νόμος 2741/1999 - Ρύθμιση θεμάτων έρευνας και τεχνολογίας

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

28/09/1999

Υπό κωδικοποίηση
Δίκαιο Κεφαλαιουχρικών Εταιριών Tόμος Ι

ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΛΑΖΑΡΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

H διεθνής δικαιοδοσία διασυνοριακών διάφορων εταιριών κατά τον κανονισμό 1215/2012 - ΠΠΠ Νο 7 -

1. Η διάταξη του τελευταίου εδαφίου της παρ. 2 του άρθρου 4 του ν. 1514/1985, όπως αυτή τροποποιήθηκε με το άρθρο 44 του ν. 2000/1991, αντικαθίσταται ως εξής:

"Ως μέλη των Επιτροπών του Ε.Γ.Σ.Ε. διορίζονται, με απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης, Καθηγητές Α.Ε.Ι, Διευθυντές Εθνικών Ερευνηπκών Κέντρων και των Ινστιτούτων τους. Διευθυντές Ανεξάρτητων Ερευνηπκών Ινσπτούτων. Γενικοί Διευθυντές των Κέντρων Τεχνολογικής Ερευνας, Ερευνητές Α βαθμίδας και στελέχη του ευρύτερου παραγωγικού τομέα, κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος με μακροχρόνια εμπειρία σε ερευνητικές δραστηριότητες"

2. Η διάταξη της περίπτωσης η της παρ 3 του άρθρου 17 του ν. 2530/1997 (ΦΕΚ 218 Α') σνπκαθίσταται ως εξής

η. Οι αποδοχές των Διευθυντών των Εθνικών Ερευνηπκών Κέντρων και των Ινστιτούτων τους, καθώς και των Ανεξάρτητων Ερευνηπκών Ινστιτούτων είναι οι αποδοχές των Ερευνητών Α βαθμίδας με όλα τα επιδόματα, τις παροχές και τις αποζημιώσεις, όπως αυτές ορίζονται στις παραγράφους 1 και 3 του παρόντος άρθρου. Πέραν των αποδοχών αυτών στους Διευθυντές καταβάλλεται και επίδομα θέσεως ευθύνης, ύψους εκατό χιλιάδων (100.000) δραχμών το μήνα."

3. Η παρ. 7 του άρθρου 9 του ν. 1514/1985 αντικαθίσταται ως εξής:

"7.0 Διευθυντής του Κέντρου ορίζεται με πενταετή θητεία. Παρατείνεται μέχρι συμπληρώσεως πενταετίας η θητεία των Διευθυντών των Κέντρων nou διανύουν ήδη κατόπιν επιλογής την πρώτη τριετή θητεία."

4. Στην περίπτωση β της παραγράφου 10 του άρθρου 31 του ν 1514/1985 προστίθεται εδάφιο ως εξής:

Οι αρμοδιότητες της Τεχνικής Υπηρεσίας της Γ Γ Ε.Τ. προκε^ιένσυ για τεχνικά έργα των εποπτευόμενων από αυτήν ερευνηπκών και τεχνολογικών φορέων που εκτελούνται εκτός Αττικής είναι δυνατόν να ανατίθενται εν μέρει η στο σύνολο τους είτε σε υπηρεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημόσιων Έργων, με κοινή απόφαση των Υπουργών Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος. Χωροταξίας και Δημόσιων Εργων είτε σε υπηρεσία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης ή σε ανώνυμη εταιρεία που ανήκει στο δημόσιο τομέα και δύναται νσ εκτελεί έργα του τσμέσ αυτού σύμφωνα με τα νόμο. με κοινή απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης και του κατά περίπτωση αρμόδιου Υπουργού."

5. Η παράγραφος 5 του άρθρου 2 του ν. 2231/1994 αντικαθίσταται ως εξής:

"5. Το Διοικητικό Συμβούλιο βρίσκεται σε σπαρηα όταν είναι παρόντα τουλάχιστον τέσσερα (4) από τα μέλη του. Οι αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου Λαμβάνονται με απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων μελών του και σε περίπτωση ισοψηφίας υπερισχύει η ιμήφος του προέδρου."

Εταιρική Διακυβέρνηση Ανωνύμων Εταιριών

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

Οι πρόσφατες τροποποιήσεις στον Ποινικό Κώδικας και στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας
send