logo-print

Άρθρο 11 - Προεδρικό Διάταγμα 128/2016 - Μεταφορές εκρηκτικών υλών (Άρθρο 11 και 12 παρ.1 της Οδηγίας)

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

07/12/2016

Κωδικοποιημένο
Διεθνής εμπορική διαιτησία - Τόμος Ι -Β έκδοση
H ένωση δικαίου

ΙΩΑΝΝΗ ΣΑΡΜΑΣ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

1. Οι μεταφορές εκρηκτικών και πυρομαχικών στις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης πραγματοποιούνται μόνο με τη διαδικασία που προβλέπεται στις διατάξεις του παρόντος διατάγματος. Οι διατάξεις αυτές εφαρμόζονται και στην περίπτωση μεταφοράς πυρομαχικών κατόπιν πωλήσεως με αλληλογραφία.

2. Οι έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε περιπτώσεις μεταφοράς των συγκεκριμένων εκρηκτικών και πυρομαχικών, δεν έχουν τον χαρακτήρα ελέγχου στα εσωτερικά σύνορα αλλά διενεργούνται αποκλειστικά και μόνο στα πλαίσια των συνήθων ελέγχων, που εφαρμόζονται, χωρίς διακρίσεις, στο σύνολο του εδάφους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

3. Υπεύθυνες για τους ελέγχους στο εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αποτροπή παράνομης διακίνησης εκρηκτικών και πυρομαχικών είναι οι Τελωνειακές Αρχές της χώρας μας, σε συνεργασία με τις κατά τόπον αρμόδιες Αστυνομικές ή Λιμενικές Αρχές.

4. Οι εμπλεκόμενες στην εφαρμογή του παρόντος διατάγματος υπηρεσίες δεν δύναται να απαγορεύουν, να περιορίζουν ή να παρεμποδίζουν την εμπορία των εκρηκτικών και πυρομαχικών που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής και ικανοποιούν τις απαιτήσεις αυτού.

Από τον πολιτικώς ενάγοντα στον παριστάμενο για την υποστήριξη της κατηγορίας

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φορολογικός Πολυκώδικας - Σεπτέμβριος 2022

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΠΑΡΜΠΑΣ

ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ

 

send