logo-print

Άρθρο 13 - Προεδρικό Διάταγμα 128/2016 - Διατυπώσεις της μεταφοράς πυρομαχικών (Άρθρο 12 της Οδηγίας)

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

07/12/2016

Κωδικοποιημένο
Διεθνής εμπορική διαιτησία - Τόμος Ι -Β έκδοση
ΕΣΔΑ Κατ΄άρθρο ερμηνεία

ΙΩΑΝΝΗ ΣΑΡΜΑΣ
ΞΕΝΟΦΩΝ ΚΟΝΤΙΑΔΗΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

1. Για τη μεταφορά πυρομαχικών από την Ελλάδα σε άλλο κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης εφαρμόζονται ανάλογα οι διατάξεις των παρ. 2 έως 4 του άρθρου 26 ν. 2168/1993, με εξαίρεση τη διάρκεια ισχύος της ειδικής άδειας μεταφοράς πυρομαχικών η οποία είναι τριετής. Ο κατάλογος των πυρομαχικών που προβλέπεται από την παρ. 4 του ως άνω άρθρου κοινοποιείται στους οπλοπώλες, στους οποίους έχει χορηγηθεί έγκριση μεταφοράς πυρομαχικών σύμφωνα με την παρ. 3 του ιδίου άρθρου.

2. Δεν απαιτείται άδεια για τη μεταφορά περιορισμένου αριθμού φυσιγγίων από κυνηγούς ή σκοπευτές, για την άσκηση της δραστηριότητάς τους. Ειδικότερα, ο ανώτερος αριθμός φυσιγγίων που επιτρέπεται να μεταφέρουν οι σκοπευτές χωρίς άδεια ορίζεται σε διακόσια (200) φυσίγγια για κάθε όπλο και για αριθμό όπλων που δεν υπερβαίνει τα τρία.

3. Οι ενεργούντες μεταφορές πυρομαχικών χωρίς άδεια τιμωρούνται με τις ποινές του άρθρου 26 παρ. 6 του ν. 2168/1993.

Πολυκώδικας - Απρίλιος 2023

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Η Διαμεσολάβηση