logo-print

8 θέσεις δικηγόρων με πάγια αντιμισθία στην Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους

Υποβολή αιτήσεων μέχρι τις 30 Ιανουαρίου 2017

26/12/2016

16/11/2017

Αναπροσαρμογή επιχειρηματικών πιστωτικών συμβάσεων λόγω της οικονομικής κρίσης - Συμβολές Αστικού Νο 6

ΜΑΡΙΕΤΤΑ ΑΝΔΡΙΑΝΑΤΟΥ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Αναπροσαρμογή επιχειρηματικών πιστωτικών συμβάσεων λόγω της οικονομικής κρίσης - Συμβολές Αστικού Νο 6

ΜΑΡΙΕΤΤΑ ΑΝΔΡΙΑΝΑΤΟΥ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Προκήρυξη για την πλήρωση οκτώ θέσεων νομικών συνεργατών (εμμίσθων δικηγόρων) με πάγια αντιμισθία, δημοσίευσε η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους.

Οι Νομικοί Συνεργάτες θα έχουν ενδεικτικά τις ακόλουθες αρμοδιότητες:

1. Τη νομική υποστήριξη των ενεργειών και αποφάσεων της Υπηρεσίας με νομικές συμβουλές και γνωμοδοτήσεις σε θέματα που αφορούν στη διαχείριση ιδιωτικού χρέους, οργάνωσης και λειτουργίας της κεντρικής υπηρεσίας και των Κέντρων Ενημέρωσης –Υποστήριξης Δανειοληπτών (ΚΕΥΔ).

2. Τη νομική υποστήριξη της Υπηρεσίας στο πλαίσιο της υποστήριξης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΚΥΣΔΙΧ) και της Συντονιστικής Επιτροπής για τη Διαχείριση του Ιδιωτικού Χρέους, καθώς και της συνεργασίας της με τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τους Διεθνείς Οργανισμούς και τους λοιπούς εθνικούς φορείς (αρμόδια Υπουργεία, Ανεξάρτητες Διοικητικές Αρχές κλπ).

3. Τη σύνταξη σχεδίων νόμων, αποφάσεων και εγκυκλίων που αφορούν σε θέματα αρμοδιότητας της Ε.Γ.Δ.Ι.Χ.

4. Την παροχή γνωμοδοτήσεων, στο πλαίσιο άσκησης των αρμοδιοτήτων της ΕΓΔΙΧ, όπως αυτές μνημονεύονται στο άρθρο 79 του ν. 4389/2016.

5. Την παροχή νομικών συμβουλών προς την ΕΓΔΙΧ για εξειδικευμένα ζητήματα δανειοληπτών (φυσικών και νομικών προσώπων) τα οποία τυχόν θα προκύψουν μέσω των ΚΕΥΔ.

6. Την παροχή νομικής εν γένει υποστήριξης σε θέματα που θα τους αναθέτει ο αρμόδιος Προϊστάμενος του Τμήματος Νομικής Υποστήριξης (Α’ βαθμού δημοσίου τομέα) και ο Ειδικός Γραμματέας.

Σύμφωνα με την προκήρυξη, ως προθεσμία υποβολής ορίστηκε η 30η Ιανουαρίου 2017, ημέρα Δευτέρα.

Οι απασχολούμενοι στην ΕΓΔΙΧ δικηγόροι ως νομικοί συνεργάτες με σχέση έμμισθης εντολής παρέχουν τις υπηρεσίες που θα τους ανατίθενται από τον Προϊστάμενο του Τμήματος Νομικής Υποστήριξης και τον Ειδικό Γραμματέα για χρόνο εύλογο και απαραίτητο, αναλόγως των υπαρχουσών αναγκών, επί καθημερινής, ως επί το πλείστον, βάσεως, εργάσιμες ημέρες και ώρες, κατά κανόνα στα γραφεία του Τμήματος Νομικής Υποστήριξης της ΕΓΔΙΧ (Λεωφόρος Θηβών 196-198, Τ.Κ. 182 33 Αγ. Ιωάννης Ρέντης, 6ος όροφος).

Οι Νομικοί Συνεργάτες δεν επιτρέπεται, για όσο χρόνο παρέχουν νομικές υπηρεσίες στην ΕΓΔΙΧ:

1. να κατέχουν άλλη έμμισθη θέση δικηγόρου σε άλλο νομικό πρόσωπο του δημόσιου τομέα, όπως αυτός προσδιορίζεται από την παρ. 6 του άρθρου 1 Ν. 1256/1982, όπως ισχύει, συμπεριλαμβανομένων των Ανεξάρτητων Διοικητικών αρχών

2. να παρέχουν αντίστοιχες υπηρεσίες με οποιαδήποτε έννομη σχέση σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα, σε θέματα αρμοδιότητας της ΕΓΔΙΧ

3. να διατηρούν οποιαδήποτε άλλη έννομη σχέση εκ της οποίας μπορεί να προκληθεί σύγκρουση συμφερόντων. Για το λόγο αυτό, θα υποβάλλουν τουλάχιστον μία φορά κατ’ έτος ή οποτεδήποτε άλλοτε τους ζητηθεί υπεύθυνη δήλωση περί μη συνδρομής στο πρόσωπό τους λόγων ασυμβιβάστου ή σύγκρουσης συμφερόντων, καθώς και πιστοποιητικό του οικείου δικηγορικού συλλόγου, στο οποίο θα μνημονεύονται οι θέσεις που διατηρούν με καθεστώς έμμισθης εντολής.

Οι αποδοχές των Νομικών Συνεργατών καθορίζονται σύμφωνα με το ν. 4354/2015 (ΦΕΚ 176 Α’).

Δείτε τη σχετική προκήρυξη εδώ.

Το δικαίωμα ιδιοκτησίας και η αναγκαστική απαλλοτρίωση -Κατ άρθρο ερμηνεία

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Εγχειρίδιο Πολιτικής Δικονομίας - 4η έκδοση

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΑ​

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΑΣ

send