logo-print

Όχι στην έκδοση των «οκτώ» από τον Άρειο Πάγο

Δεν θα έχουν δίκαιη δίκη στην Τουρκία και κινδυνεύουν να υποστούν βασανισμούς, ακόμη και να χάσουν τη ζωή τους

26/01/2017

16/11/2017

Προσφορά 2025
Ποινική Δικονομία, 12η έκδ., 2025

«Όχι» στην έκδοση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών είπε ο Άρειος Πάγος, απορρίπτοντας το αίτημα των τουρκικών αρχών και δεχόμενο τα επιχειρήματά τους ότι δεν θα έχουν δίκαιη δίκη στην Τουρκία και ότι κινδυνεύουν να υποστούν βασανισμούς ακόμη και να χάσουν τη ζωή τους.

Για τους τέσσερις πρώτους η απόφαση ήταν ομόφωνη και αρνητική για το αίτημα των τουρκικών αρχών, για δύο ακόμη επίσης το ανώτατο δικαστήριο αποφάσισε την μη έκδοση τους με μειοψηφία ενός μόνον μέλους, ενώ για τους δύο τελευταίους επίσης η απόφαση υπήρξε ομόφωνα κατά της εκδόσεως.

Διαβάστε επίσης: Το ζήτημα της έκδοσης των 8 Τούρκων στρατιωτικών: Ο καθηγητής Χρίστος Μυλωνόπουλος απαντάει σε 7 καίρια ερωτήματα

Και για τους οκτώ διατάχθηκε η απόλυση τους από τις φυλακές.

Νωρίτερα, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής ξεκαθάρισε πως όποιες και να είναι η κυβέρνηση θα σεβαστεί τις αποφάσεις του δικαστηρίου.

Διαβάστε περισσότερα στο kathimerini.gr

Κώδικας Διοικητικής Δικονομίας, 7η έκδ., 2024
Ατομική δικονομική προστασία του καταναλωτή στο ελληνικό και το ευρωπαϊκό δίκαιο, 2025
send