logo-print

Οι ασφαλιστικές εισφορές των δικηγόρων για το 2016

Οι εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών έως 31.12.2016, καταβάλλονται εντός των προθεσμιών που προβλέπονται από τις διατάξεις και τη διαδικασία που ίσχυε σε κάθε εντασσόμενο Φορέα

08/02/2017

16/11/2017

Εργατικό Δίκαιο - Ατομικές εργασιακές σχέσεις - Ε έκδοση

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΕΡΔΕΛΗΣ

Ιδιωτικό Ασφαλιστικό Δίκαιο Ζ έκδοση

Mε την απόφαση υπ' αριθ. 14/30.3.2017 το ΔΣ του ΕΦΚΑ ενέκρινε την παράταση καταβολής των εισφορών έτους 2016 για τους ασφαλισμένους του Τομέα π. ΕΤΑΑ-ΤΑΝ, και των εισφορών Β΄εξαμήνου 2016 για τους ασφαλισμένους των Τομέων π.ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ και π. ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ, μέχρι 30/6/2017, χωρίς προσαυξήσεις.

Η παράταση κρίθηκε σκόπιμη προκειμένου να διευκολυνθούν οι ασφαλισμένοι στην καταβολή ληξιπρόθεσμων και τρεχουσών εισφορών διατηρώντας τα ευεργετήματα που είναι συνδεδεμένα με την εμπρόθεσμη καταβολή τους.

Προς διευκόλυνση των ενδιαφερομένων, αναρτώνται τα έγγραφα με τις ασφαλιστικές εισφορές για το έτος 2016, τόσο για το Ταμείο Νομικών όσο και για το Εναίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολούμενων (ΕΤΑΑ) - Τομείς Υγείας και Προνοίας Δικηγόρων Αθηνών και Τομέας Υγείας Δικηγόρων Επαρχιών.

Ταμείο Νομικών

Τις εισφορές των Άμισθων Ασφαλισμένων για το 2016 μπορείτε να δείτε εδώ.

Τις εισφορές για μητέρες ασφαλισμένες για το 2016 μπορείτε να βρείτε εδώ.

ΕΤΑΑ - Τομείς Υγείας και Προνοίας Δικηγόρων Αθηνών

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση του Ταμείου για τις ασφαλιστικές εισφορές έτους 2016 εδώ.

Προσοχή: Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η καταβολή των εισφορών γίνεται αποκλειστικά μέσω τράπεζας μέχρι 28-02-2017 και είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας.

Υπενθυμίζεται ότι η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων έχει υποβάλει αίτημα για παράταση της προθεσμίας καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών, καθώς και τη δυνατότητα καταβολής τους σε 12 μηνιαίες δόσεις.

ΕΤΑΑ - Τομέας Υγείας Δικηγόρων Επαρχιών

Για να δείτε τις ασφαλιστικές εισφορές έτους 2016 πατήστε εδώ.

Διαβάστε επίσης: Στο ΣτΕ και οι δικηγόροι κατά του νέου ασφαλιστικού - Με δήλωση επιφύλαξης η καταβολή των εισφορών

Το δίκαιο της ψηφιακής οικονομίας

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΉΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΉΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ & ΔΙΚΑΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΙΓΓΛΕΖΑΚΗΣ

Ποινικός Κώδικας Ι
send