logo-print

Ο Λίνος Αλέξανδρος Σισιλιάνος νέος Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου

Η επάξια εκλογή του κ. Σισιλιάνου, έγκριτου νομικού διεθνούς φήμης και Καθηγητή του διεθνούς δικαίου στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, είναι τιμητική τόσο για τον ίδιο, όσο και την Ελλάδα

21/03/2017

16/11/2017

ΕΣΔΑ Κατ΄άρθρο ερμηνεία

ΙΩΑΝΝΗ ΣΑΡΜΑΣ
ΞΕΝΟΦΩΝ ΚΟΝΤΙΑΔΗΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Επιδόσεις στο εξωτερικό Β έκδοση

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου ανακοίνωσε χθες την εκλογή του Έλληνα δικαστή, κυρίου Λίνου Αλέξανδρου Σισιλιάνου, ως αντιπροέδρου του.

Η θητεία του κ. Σισιλιάνου θα είναι τριετής και θα εκκινήσει επισήμως την 1η Μαΐου 2017.

Ο κύριος Σισιλιάνος γεννήθηκε στις 9 Μαΐου 1960 στην Αθήνα, έλαβε πτυχίο Νομικής από το  Πανεπιστήμιο Αθηνών το 1983 και ακολούθως ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Διεθνές Δίκαιο (Πανεπιστήμιο Robert Schuman, Στρασβούργο), ενώ λίγα χρόνια αργότερα απέκτησε τον τίτλο του Διδάκτορα Νομικής στο ίδιο πανεπιστήμιο.

Στο πλούσιο βιογραφικό του κυρίου Σισιλιάνου περιλαμβάνεται η θητεία του ως Δικαστής του Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου από το Μάιο του 2011.

Για την εκλογή του κυρίου Σισιλιάνου το Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου του Συμβουλίου της Ευρώπης, εξέλεξε, χθες, στη θέση του Αντιπροέδρου, για μία τριετία, τον Έλληνα Δικαστή, Καθηγητή Λίνο-Αλέξανδρο Σισιλιάνο, ο οποίος θα αναλάβει τα νέα καθήκοντά του από 1ης Μαΐου 2017.

Η επάξια εκλογή του κ. Σισιλιάνου, έγκριτου νομικού διεθνούς φήμης και Καθηγητή του διεθνούς δικαίου στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, είναι τιμητική τόσο για τον ίδιο, όσο και την Ελλάδα.

Το Υπουργείο Εξωτερικών συγχαίρει τον κ. Σισιλιάνο για την εκλογή του και του εύχεται καλή επιτυχία στη νέα αποστολή του».

Συγχαρητήρια ανακοίνωση εξέδωσε και το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η φορολογική ενημερότητα

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ​

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΤΣΟΣ

Η αναγκαστική ομοδικία στην πολιτική δίκη, 2η έκδ.,