logo-print

Νομικοί και ηθικοί προβληματισμοί στην Ανθρώπινη Αναπαραγωγή (ηλικία - δωρεάν γαμέτες - επωνυμία - παρένθετη μητρότητα)

Επιστημονική εκδήλωση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αναπαραγωγικής Ιατρικής

22/03/2017

16/11/2017

Η αστική ιατρική ευθύνη στο πεδίο της ανθρώπινης αναπαραγωγής - Συμβολές Αστικού Δικαίου Νο 8 -

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΦΥΤΡΟΥ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΒΙΟΗΘΙΚΗ - ΒΙΟΔΙΚΑΙΟ - ΙΑΤΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Κλινικές δοκιμές φαρμάκων - Συμβάσεις ευθύνη και ειδικά ζητήματα Αστικού Δικαίου

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΚΟΥΤΕΛΗ

Κλινικές δοκιμές φαρμάκων - Συμβάσεις ευθύνη και ειδικά ζητήματα Αστικού Δικαίου

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αναπαραγωγικής Ιατρικής, υπό την αιγίδα του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγο, διοργανώνει επιστημονική εκδήλωση με θέμα:

«Νομικοί και ηθικοί προβληματισμοί στην Ανθρώπινη Αναπαραγωγή» (ηλικία - δωρεάν γαμέτες – επωνυμία – παρένθετη μητρότητα)

την 31η Μαρτίου 2017, ημέρα Παρασκευή και ώρα 17:30 - 20:30, στην Αίθουσα Τελετών του Δικηγορικού Συλλόγου, Ακαδημίας 60.

Όπως αναφέρει στην πρόσκληση της εκδήλωσης ο Πρόεδρος του ΙΣΑ, κ. Γιώργος Πατούλης, ο ιδιαίτερος κλάδος του Ιατρικού Δικαίου και της Βιοηθικής έχει πολλά να μας προσφέρει σήμερα στο σταυροδρόμι που συναντιούνται ερευνητές, γενετιστές, βιολόγοι, θεολόγοι, κοινωνιολόγοι, νομικοί και κλινικοί γιατροί.

Ο ίδιος ο όρκος του Ιπποκράτη, του θεμελιωτή της Ιατρικής Δεοντολογίας, διασφαλίζει μέσα από τα κείμενά του τις βιοηθικές προσεγγίσεις της ανθρώπινης αναπαραγωγής, που ισχύουν αναλλοίωτες, ενώ το διαρκώς ανανεώμενο νομικό πλαίσιο που διέπει τη συνάντηση της έρευνας και της βιοτεχνολογίας μέσα στο κοινωνικό σύνολο αποτελεί τον κύριο στόχο της σημερινής μας εκδήλωσης στα πλαίσια της Ορθόδοξης Εκκλησίας από έγκριτους και εξειδικευμένους ομιλητές.

Η κατάθεση των απόψεών και θέσεών σας, ως και η συζήτηση που θα ακολουθήσει θα αποτελέσουν νέα ερωτήματα, θα δώσουν νέες λύσεις ή θα προτείνουν ρυθμίσεις προς την κατεύθυνση της σύγκλισης της ατομικής αυτονομίας με τις σύγχρονες νομολογίες ή διεθνείς – ευρωπαϊκές τάσεις που ισχύουν σήμερα.

Δείτε την πρόσκληση και το πρόγραμμα της εκδήλωσης εδώ.

Ερμηνεία Υπαλληλικού Κώδικα - Κατ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ
 

H διατάραξη της κυριότητας

ΜΑΡΙΑ ΠΕΡΤΣΕΛΑΚΗ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΜΠΡΑΓΜΑΤΟ ΔΙΚΑΙΟ

send