logo-print

3ος Εθνικός Διαγωνισμός Εικονικής Δίκης στη Θεσσαλονίκη

Ομάδες από τις τρεις νομικές σχολές της χώρας θα διαγωνιστούν υπό πραγματικές συνθήκες δικαστηρίου

19/04/2017

16/11/2017

Εγκλήματα κατά της ιδιοκτησίας 2η έκδοση- καλλιτεχνικό

ΜΠΙΤΖΙΛΕΚΗΣ Ν.

ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Εγχειρίδιο Εργατικού Δικαίου - Ατομικές Εργασιακές Σχέσεις Η έκδοση

Έχοντας καθιερωθεί πλέον ως θεσμός μέσα από την πλατφόρμα της ΕLSA Greece, ο Εθνικός Διαγωνισμός Εικονικής Δίκης (ΕΔΕΔ) έρχεται και φέτος, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, να καλύψει την ανάγκη των νομικών σχολών της χώρας μας για πρακτική εφαρμογή των θεωρητικών γνώσεων που λαμβάνουν οι φοιτητές κατά τη διάρκεια των σπουδών τους.

Ο ΕΔΕΔ δίνει την ευκαιρία σε φοιτητές νομικής να ενσαρκώσουν τον ρόλο του μάχιμου δικηγόρου, υπό πραγματικές συνθήκες δικαστηρίου, να εργαστούν για μια υπόθεση και να υποστηρίξουν την επιχειρηματολογία τους ενώπιον δικαστών.

Μέσα από αυτή την διαδικασία ο φοιτητής αποκτά μια πρώτη επαφή με τον κόσμο των δικαστηρίων, κερδίζει πολύτιμες πρακτικές γνώσεις, εμβαθύνει σε διάφορα νομικά ζητήματα και καλλιεργεί την ικανότητα του στον δημόσιο λόγο και στη διαπραγμάτευση.

Ο 1ος ΕΔΕΔ έλαβε χώρα τον Μάιο του 2015 στη Θεσσαλονίκη και ως αντικείμενο είχε την προσομοίωση δίκης ποινικού εφετείου.

Τον Απρίλιο του 2016 πραγματοποιήθηκε η δεύτερη διοργάνωση του Διαγωνισμού με θέμα αυτή τη φορά μια αυτοκινητική διαφορά ενώπιον Μονομελούς Πρωτοδικείου.

Φέτος, ο ΕΔΕΔ θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 28-30 Απριλίου στα Διοικητικά Δικαστήρια και στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και θα είναι ανοιχτός προς όποιον επιθυμεί να τον παρακολουθήσει.

Ο Εθνικός Διαγωνισμός Εικονικής Δίκης τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων και της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ  υποστηρικτής της προσπάθειας είναι το lawspot.gr.

Περισσότερες πληροφορίες για τον ΕΔΕΔ εδώ.

Οι υποχρεώσεις διατροφής στο ιδιωτικό διεθνές δίκαιο

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΟΥΡΤΗΣ

ΔΗΜΟΣΙΟ & ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ - ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Κληρονομικό Δίκαιο Στ έκδοση

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send