logo-print

5ος Εθνικός Διαγωνισμός Εικονικής Δίκης (ΕΔΕΔ) από την ELSA Greece

Διαγωνισμός προσομοίωσης ελληνικού δικαστηρίου με τη συμμετοχή των τριών Νομικών Σχολών

23/11/2018

23/11/2018

Πολυκώδικας, 15η έκδ., 2023
Προκαταρκτική εξέταση - ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ)

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΜΑΡΙΑ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΟΥ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΚΑΚΗΣ

H ELSA Greece διοργανώνει και φέτος, για 5η συνεχόμενη χρονιά, τον Εθνικό Διαγωνισμό Εικονικής Δίκης (ΕΔΕΔ), ο οποίος αποτελεί τον μοναδικό διαγωνισμό προσομοίωσης ελληνικού δικαστηρίου, και την πιο σταθερή, συμπαγή και χαρακτηριστική διοργάνωση της.

Χάρη σε αυτόν τόσο φοιτητές όσο και ασκούμενοι της Νομικής Επιστήμης έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν πρακτική νομική γνώση και να λάβουν μια πρόγευση του νομικού επαγγέλματος.

Ο Διαγωνισμός θα λάβει χώρα στις αίθουσες του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Εφετείου Αθηνών στις 12, 13 και 14 Απριλίου του 2019.

Ο Διαγωνισμός διεξάγεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, με την υποστήριξη των τριών Νομικών σχολών της χώρας (ΑΠΘ, ΔΠΘ, ΕΚΠΑ).

Ο Εθνικός Διαγωνισμός Εικονικής Δίκης και το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 θα προσομοιώσει δύο Δικαιοδοσίες, μια Ιδιωτικού και μια Δημοσίου Δικαίου.

Ακαδημαϊκοί Υπεύθυνοι της Υπόθεσης Δημοσίου Δικαίου θα είναι : η κυρία Πρεβεδούρου Ευγενία και ο κύριος Βλαχόπουλος Γιώργος.

Ακαδημαϊκοί Υπεύθυνοι της Υπόθεσης Ιδιωτικού Δικαίου θα είναι οι κύριοι: Αρβανιτάκης Παρασκευάς, Μπαμπινιώτης Δημήτρης.

O Διαγωνισμός διακρίνεται σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση οι συμμετέχοντες επεξεργάζονται την υπόθεση εως ότου την υποβολή του δικογράφου τους.

Μετά την κατάθεση του δικογράφου, ξεκινάει η προετοιμασία για την δεύτερη φάση, ήτοι την προφορική διαδικασία. Η προφορική διαδικασία διεξάγεται δύο μέρες.

Την πρώτη μέρα διεξάγονται οι ημιτελικοί, ενώ την δεύτερη ο μεγάλος τελικός.

Φέτος η υπόθεση που θα προσομοιωθεί ενώπιον Διοικητικού Δικαστηρίου θα εφάπτεται μια ακυρωτική διαφορά του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετική με την παραβίαση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Από την άλλη, ενώπιον Πολιτικού Δικαστηρίου θα προσομοιωθεί μια διαφορά Εμπορικού Δικαίου.

Οι αιτήσεις συμμετοχήςθα παραμείνουν ανοικτές μέχρι και τις 11 Δεκεμβρίου 2018, ώρα 23:59.

Η ELSA είναι το μεγαλύτερο μη πολιτικό, μη κερδοσκοπικό σωματείο νέων νομικών, απαριθμεί πολλά παραρτήματα σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες-μέλη και ως μοναδικό στόχο έχει τη διάχυση της νομικής γνώσης.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ELSA Greece, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα, τη σελίδα στο Facebook, τολογαριασμό στο Instagram, αλλά και το προφίλ στο LinkedIn.

Πολιτική Δικονομία Ε έκδοση
Πολιτική Δικονομία ΙΙΙ - Β έκδοση

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΑΣ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΔΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΠΕΣ

send