logo-print

Άρθρο 8 - Προεδρικό Διάταγμα 28/2017 - ΄Ελεγχος - Πιστοποίηση της επενδύσεως

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

07/04/2017

Κωδικοποιημένο
Φορολογικός Πολυκώδικας - Σεπτέμβριος 2022

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΠΑΡΜΠΑΣ

ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ

 

Συνταγματικό Δίκαιο - Γ έκδοση

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΚΩΣΤΑΣ ΧΡΥΣΟΓΟΝΟΣ

1. Σε κάθε επέτειο της Ημερομηνίας Έναρξης Παραχώρησης, όπως αυτή ορίζεται στη Σύμβαση Παραχώρησης, ο Παραχωρησιούχος θα καλεί το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και το εν λόγω Υπουργείο θα υποχρεούται εντός ενενήντα (90) ημερών από την πρόσκληση του Παραχωρησιούχου να ολοκληρώνει τον έλεγχο του προκειμένου να διαπιστώνει τη συμμόρφωση του Παραχωρησιούχου με τους όρους του παρόντος προεδρικού διατάγματος και της Σύμβασης Παραχώρησης και να συντάσσει σχετική έκθεση την οποία και θα γνωστοποιεί στον Παραχωρησιούχο. Όσον αφορά στη συμμόρφωση του Παραχωρησιούχου με τους όρους της Σύμβασης Παραχώρησης σε σχέση με την εκτέλεση των Επικείμενων Έργων, το Υπουργείο θα συντάσσει την έκθεση του λαμβάνοντας υπόψη και δεσμευόμενο από τις σχετικές Μηνιαίες Εκθέσεις Προόδου του Ανεξάρτητου Μηχανικού (όπως οι έννοιες αυτές ορίζονται στην Σύμβαση Παραχώρησης), όπως αυτές θα υποβάλλονται από τον Ανεξάρτητο Μηχανικό στο Ελληνικό Δημόσιο σύμφωνα με τους όρους της Σύμβασης Παραχώρησης.

Η εν λόγω έκθεση θα πιστοποιεί την πρόοδο της εγκρινόμενης επενδύσεως του άρθρου 1 του παρόντος προεδρικού διατάγματος επί τη βάσει των Μηνιαίων Εκθέσεων Προόδου του Ανεξάρτητου Μηχανικού σύμφωνα με τους όρους της Σύμβασης Παραχώρησης και θα προσδιορίζει το ακριβές ποσό σε κεφάλαια εξωτερικού που εισήχθησαν κατά την περίοδο αναφοράς για την ολοκλήρωση της εγκρινόμενης επενδύσεως, συμπεριλαμβανομένου του ποσού τυχόν κεφαλαίων που επανεπενδύθηκαν σύμφωνα με το άρθρο 1 παρ. 4 του παρόντος προεδρικού διατάγματος.

Οι εγγραφές στα επίσημα βιβλία και στοιχεία του Παραχωρησιούχου καθώς επίσης και τα σχετικά παραστατικά έγγραφα που εκδίδει/εκδίδουν η τράπεζα/οι τράπεζες στην οποία/στις οποίες τηρεί λογαριασμούς ο Παραχωρησιούχος θα λαμβάνονται υπόψη για την πιστοποίηση της εισαγωγής των κεφαλαίων εξωτερικού κατά την περίοδο αναφοράς.

Σε περίπτωση διαφωνίας του Παραχωρησιούχου ως προς το περιεχόμενο της εκθέσεως, η οποία διαφωνία θα πρέπει να γνωστοποιείται στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης εντός είκοσι (20) ημερών από την κοινοποίηση της εκθέσεως στον Παραχωρησιούχο, ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης θα παραπέμπει το ζήτημα σε τριμελή επιτροπή, που θα συγκροτείται με απόφαση του και θα αποτελείται από έναν εκπρόσωπο του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, έναν εκπρόσωπο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και έναν εκπρόσωπο του Παραχωρησιούχου, ο οποίος θα ορίζεται από τον Παραχωρησιούχο.

Η επιτροπή θα αποφαίνεται για τα θέματα που παραπέμπονται σε αυτήν εντός μηνός. Η απόφαση της επιτροπής δεν είναι δεσμευτική για τον Παραχωρησιούχο, ο οποίος δικαιούται να προσφύγει στην προβλεπόμενη στο άρθρο 9 του παρόντος προεδρικού διατάγματος διαιτησία εντός δέκα (10) ημερών από την κοινοποίηση σε αυτόν της αποφάσεως της επιτροπής.

2. Μόλις η ως άνω έκθεση καταστεί οριστική σύμφωνα με τις διατάξεις των προηγούμενων παραγράφων, ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης με απόφαση του θα επικυρώνει το ακριβές εισαχθέν ποσό σε κεφάλαια εξωτερικού και θα δίνει οδηγίες, εφόσον αυτό είναι απαραίτητο, στην Τράπεζα της Ελλάδος να διαθέτει το απαιτούμενο συνάλλαγμα για την επιστροφή των κεφαλαίων, την εξαγωγή κεφαλαίου, κερδών και τόκων, σύμφωνα με τους σχετικούς όρους του παρόντος προεδρικού διατάγματος.

Η ευθύνη του εκχωρητή απαίτησης κατά τα άρθρα 467-468 ΑΚ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΓΕΩΡΓΑΚΗ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Διαδίκτυο & τεχνητή νοημοσύνη στο ελληνικό δίκαιο

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΕΚΟΣ

ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ & ΔΙΚΑΙΟ

send