logo-print

Τροποποίηση της απόφασης για τον τρόπο διενέργειας του διαγωνισμού υποψήφιων δικηγόρων

Παράταση της προθεσμίας για όσους εξετάζονται με τη διαδικασία της υπαγόρευσης

02/05/2017

16/11/2017

Η φορολογική ενημερότητα

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ​

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΤΣΟΣ

Συνταγματικό Δίκαιο - Γ έκδοση

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΚΩΣΤΑΣ ΧΡΥΣΟΓΟΝΟΣ

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η Υπουργική Απόφαση 29917 (ΦΕΚ Β' 1428/27.4.2017) με την οποία συμπληρώνεται η υπ' αριθμ. 67514 οικ./ 14-9-2015 απόφαση για τον τρόπο διενέργειας διαγωνισμού υποψήφιων δικηγόρων.

Σύμφωνα με τη νέα απόφαση, στο τέλος της παρ. 4 του άρθρου 5 προστίθεται εδάφιο ως εξής:

«Για τους υποψηφίους, οι οποίοι εξετάζονται με τη διαδικασία της υπαγόρευσης, η προθεσμία παρατείνεται μία ώρα, ήτοι τρεις ώρες συνολικά».

Έπειτα από την τροποποίηση, η παράγραφος 4 του άρθρου 5 διαμορφώνεται ως εξής:

4. Οι υποψήφιοι γράφουν σε ομοιόμορφο έντυπο, που τους χορηγείται από την εξεταστική επιτροπή και σφραγίζεται με τη σφραγίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η οποία έχει μονογραφεί από τον Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων. Στους υποψηφίους παρέχεται δίωρη προθεσμία για να επεξεργασθούν και να αναπτύξουν το θέμα. Απαγορεύεται δε απολύτως η χρήση ερμηνευτικών κειμένων, διδακτικών συγγραμμάτων, σημειώσεων ή άλλου είδους βοηθημάτων, πλην των κειμένων των νόμων. Υποψήφιος που κάνει χρήση βοηθημάτων που δεν επιτρέπονται ή συνεννοείται εγγράφως ή προφορικώς με άλλο υποψήφιο ή άλλο πρόσωπο αποβάλλεται από το διαγωνισμό με πράξη της Οργανωτικής Επιτροπής. Οι υποψήφιοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν πρόχειρο σε κόλα λευκή που θα φέρει σφραγίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η οποία έχει μονογραφεί από τον Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων.

Σε περίπτωση που υποψήφιος δηλώνει οποιαδήποτε ειδική ανάγκη στο να ανταποκριθεί σε γραπτή δοκιμασία ορίζεται από την Οργανωτική Επιτροπή μέλος ή υπάλληλος, ο οποίος θα καταγράφει ό,τι ο διαγωνιζόμενος υπαγορεύει. Για τη διαδικασία αυτή προβλέπεται ξεχωριστός χώρος στο εξεταστικό κέντρο. Στο γραπτό του υποψηφίου επισυνάπτεται υπεύθυνη δήλωση του υπογράφοντα για την πλήρη καταγραφή των υπαγορευμένων. Η δήλωση αυτή κρατείται από τον Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων και δεν διαβιβάζεται στην Ομάδα Βαθμολόγησης. Ο υποψήφιος θα πρέπει να έχει ενημερώσει εγκαίρως την Οργανωτική Επιτροπή προσκομίζοντας τα σχετικά δικαιολογητικά ή τον Γραμματέα αυτής προκειμένου να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες.

Για τους υποψηφίους, οι οποίοι εξετάζονται με τη διαδικασία της υπαγόρευσης, η προθεσμία παρατείνεται μία ώρα, ήτοι τρεις ώρες συνολικά.

Δείτε αναλυτικά την υπουργική απόφαση για τον τρόπο διενέργειας του διαγωνισμού υποψήφιων δικηγόρων, όπως ισχύει, εδώ.

Περιουσιακά Εγκλήματα απλό

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΑΔΑΜ ΠΑΠΑΔΑΜΑΚΗΣ

Αναγκαία Ομοδικία - Δομή και λειτουργία της ομοδικιακής δίκης XXII & 390

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΜΕΡΟΣ