logo-print

Απλούστευση της διαδικασίας έναρξης λειτουργίας τουριστικών καταλυμάτων (ΚΥΑ)

Όπου στην κείμενη νομοθεσία συναντάται ο όρος Ειδικό Σήμα Λειτουργίας, ή οποιαδήποτε άλλη αδειοδοτικού χαρακτήρα διαδικασία έναρξης λειτουργίας συγκεκριμένων τουριστικών καταλυμάτων, εφεξής νοείται η γνωστοποίηση

05/06/2017

16/11/2017

Διοικητική Δικονομία - Συλλογή Διατάξεων

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα - 5η έκδοση καλλιτεχνικό

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Με την Κοινή Υπουργική απόφαση 8592/17.5.2017 ρυθμίζονται σημαντικά ζητήματα αναφορικά με την απλούστευση της διαδικασίας έναρξης λειτουργίας τουριστικών καταλυμάτων, σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου 4442/2016.

Η απόφαση καθορίζει το περιεχόμενο και τη διαδικασία της γνωστοποίησης και κάθε άλλο σχετικό με αυτήν θέμα αναφορικά με την έναρξη λειτουργίας των τουριστικών καταλυμάτων, που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του άρθρου 39 του ν. 4442/2016, ήτοι ξενοδοχεία, καταλύματα διακοπών και χώρους κατασκήνωσης και εγκαταστάσεις για οχήματα αναψυχής και ρυμουλκούμενα οχήματα.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, τα τουριστικά καταλύματα (βλέπε σχετική λίστα εδώ),  λειτουργούν νόμιμα μετά την υποβολή γνωστοποίησης σύμφωνα με το άρθρο 6 του ν. 4442/2016, η οποία υποβάλλεται ανά τουριστικό κατάλυμα.

Διαβάστε επίσης: Notify Business: Σε λειτουργία από αύριο η ιστοσελίδα για τη γνωστοποίηση λειτουργίας οικονομικών δραστηριοτήτων

Όπου στην κείμενη νομοθεσία συναντάται ο όρος Ειδικό Σήμα Λειτουργίας (ΕΣΛ), ή οποιαδήποτε άλλη αδειοδοτικού χαρακτήρα διαδικασία έναρξης λειτουργίας των συγκεκριμένων τουριστικών καταλυμάτων, εφεξής νοείται η γνωστοποίηση.

Σύμφωνα με την απόφαση, περιεχόμενο της γνωστοποίησης αποτελούν:

α) Πληροφορίες σχετικά με τον φορέα άσκησης της δραστηριότητας.

β) Πληροφορίες σχετικά με την ακριβή τοποθεσία του τουριστικού καταλύματος, ήτοι τη διεύθυνση και τις γεωγραφικές συντεταγμένες.

γ) Ο Κωδικός Αριθμός Δραστηριότητας (ΚΑΔ) του τουριστικού καταλύματος.

δ) Οι κολυμβητικές δεξαμενές που λειτουργούν εντός του τουριστικού καταλύματος.

ε) Ειδικότερες πληροφορίες σχετικά με τη δυναμικότητα, την κατηγορία του τουριστικού καταλύματος, καθώς και τις συναφείς δραστηριότητες που ασκούνται εντός του τουριστικού καταλύματος.

στ) Λοιπές πληροφορίες κατά περίπτωση.

Υπόδειγμα της γνωστοποίησης μπορείτε να βρείτε εδώ.

Δείτε αναλυτικά την Κοινή Υπουργική Απόφαση 8592/17.5.2017

Η επιμέλεια του παιδιού κατά τον Αστικό Κώδικα

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΕΚΚΑΣ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Διαδίκτυο & τεχνητή νοημοσύνη στο ελληνικό δίκαιο

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΕΚΟΣ

ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ & ΔΙΚΑΙΟ

send