logo-print

Ανακλήθηκε η αίτηση της Ελλάδας για επανεξέταση της υπόθεσης της Μανωλάδας

Την ανάκληση ανακοίνωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης

11/07/2017

16/11/2017

Ο δικαστικός έλεγχος της δράσης των ανεξάρτητων αρχών

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Διεθνής εμπορική διαιτησία - Τόμος Ι -Β έκδοση

Οριστικό τέλος στην υπόθεση της Μανωλάδας έδωσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης, καθώς ανακοίνωσε την ανάκληση της αίτησης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για επανεξέταση της καταδίκης της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στην υπόθεση Chowdury and Others v. Greece.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου:

«Με εντολή του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρου Κοντονή, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Βιέννη, μετά από πρόσκληση του Αντικαγκελαρίου και Υπουργού Δικαιοσύνης της Αυστρίας, κ. Wolfgang Brandstetter, ανακαλείται η αίτηση για επανεξέταση της καταδίκης της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για την υπόθεση της Μανωλάδας».

Να σημειωθεί ότι το ελληνικό κράτος είχε ζητήσει την επανεξέταση της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τη Μανωλάδα στην εκπνοή της τρίμηνης προθεσμίας που είχε στη διάθεσή του.

Υπενθυμίζεται ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) καταδίκασε την Ελλάδα στην περίφημη υπόθεση της Μανωλάδας για παραβίαση του άρθρου 4 παρ. 2 της ΕΣΔΑ περί καταναγκαστικής εργασίας.

Η απόφαση αφορά 42 προσφεύγοντες, υπηκόους Μπαγκλαντές, οι οποίοι δεν είχαν άδεια εργασίας, αλλά είχαν προσληφθεί από τον Οκτώβριο του 2012 έως τον Φεβρουάριο του 2013 για να συλλέξουν φράουλες σε αγρόκτημα στη Μανωλάδα.

Δείτε τη σχετική απόφαση εδώ.

Πολιτική Δικονομία ΙΙΙ - Β έκδοση

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΑΣ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΔΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΠΕΣ

Ειδικό Ενοχικό Δίκαιο - 3η έκδοση