logo-print

Άρθρο 7 - Προεδρικό Διάταγμα 57/2017 - Διεύθυνση Υποστήριξης Κλιμακίων και λοιπών Επιστημονικών Υπηρεσιών

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

20/06/2017

Κωδικοποιημένο
Σύχρονα και κρίσιμα θέματα της συνταγματικής νομολογίας του ελεγκτικού συνεδρίου

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Διοικητικό Δικονομικό Δίκαιο

1. Η Διεύθυνση Υποστήριξης Κλιμακίων και λοιπών Επιστημονικών Υπηρεσιών είναι αρμόδια, μεταξύ άλλων, για την επιστημονική υποβοήθηση των κλιμακίων κατά την εξέταση των προδικαστικών προσφυγών και των λοιπών ένδικων βοηθημάτων που ασκούνται ενώπιον της Α.Ε.Π.Π., τη δημιουργία, διαχείριση και λειτουργία των βάσεων δεδομένων που αναπτύσσονται στην Α.Ε.Π.Π., την προετοιμασία της συμμετοχής της Α.Ε.Π.Π. σε συλλογικά όργανα, ομάδες, επιτροπές σε εθνική, ευρωπαϊκή ή διεθνή βάση, με αντικείμενο την έννομη προστασία, καθώς επίσης και την προετοιμασία εισηγήσεων της Α.Ε.Π.Π. επί ρυθμίσεων που θέτουν ζητήματα έννομης προστασίας.

2. Η Διεύθυνση Υποστήριξης Κλιμακίων και λοιπών Επιστημονικών Υπηρεσιών συγκροτείται από τα εξής Τμήματα:

α. Τμήμα Πληροφορικής

β. Τμήμα Υποστήριξης Κλιμακίων και Επιστημονικών Υπηρεσιών.

3. Οι αρμοδιότητες της Διεύθυνσης Υποστήριξης Κλιμακίων και λοιπών Επιστημονικών Υπηρεσιών κατανέμονται, μεταξύ των Τμημάτων της, ως εξής:

α. Το Τμήμα Πληροφορικής έχει, ιδίως, τις ακόλουθες αρμοδιότητες:

αα. Η παροχή οποιασδήποτε επιστημονικής συνδρομής στο γνωστικό πεδίο των τεχνολογιών πληροφορκής και επικοινωνιών (Τ.Π.Ε.), κατά τη διαδικασία λήψης αποφάσεων από τα κλιμάκια, στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς τους, με την υποβολή σε αυτά έκθεσης, η οποία διαλαμβάνει το ιστορικό, τα στοιχεία που βεβαιώνονται από τα έγγραφα και τα τεχνικά και νομικά ζητήματα που ανακύπτουν, και η οποία υποβάλλεται στο μέλος του κλιμακίου που εκτελεί χρέη προέδρου, καθώς και η μέριμνα για τη συμπλήρωση των φακέλων των υποθέσεων, στις οποίες εμπλέκεται το Τμήμα.

ββ. Η υποβολή εισηγήσεων στον Πρόεδρο για θέματα πληροφορικών συστημάτων, η παρακολούθηση της εφαρμογής τους, η αξιολόγηση της αποτελεσματικότητάς τους και η υποβολή προτάσεων για τις αναγκαίες τροποποιήσεις και προσαρμογές.

γγ. Η μέριμνα για την απρόσκοπτη λειτουργία των συστημάτων πληροφορικής και του τηλεφωνικού κέντρου της Α.Ε.Π.Π. σε σχέση με τον εξοπλισμό, το λειτουργικό σύστημα, τα συστήματα διαχείρισης των Βάσεων Δεδομένων και τα δίκτυα.

δδ. Η ανάπτυξη λογισμικών εφαρμογών σύμφωνα με τις ανάγκες των υπηρεσιακών μονάδων της Α.Ε.Π.Π., η μέριμνα για τον λογικό σχεδιασμό των εφαρμογών λογισμικού και των Βάσεων Δεδομένων, καθώς και τις αναγκαίες επεκτάσεις και βελτιώσεις των πληροφοριακών συστημάτων της Α.Ε.Π.Π.

εε. Ο σχεδιασμός, η ανάπτυξη, η λειτουργία και διαχείριση βάσεων δεδομένων σχετικών με την άσκηση των αρμοδιοτήτων της Α.Ε.Π.Π, η καταγραφή στατιστικών δεδομένων και η εξαγωγή αποτελεσμάτων.

στστ. Η συγκρότηση, ανάπτυξη, τήρηση, τροφοδότηση και εν γένει επιμέλεια, σε συνεργασία με το Γενικό Διευθυντή, της ηλεκτρονικής ιστοσελίδας της Α.Ε.Π.Π.

ζζ. Η τήρηση και βελτίωση των διαδικασιών ασφάλειας των συστημάτων πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών. ηη. Η παροχή εκπαίδευσης και εν γένει υποστήριξης προς τους υπαλλήλους των πληροφοριακών συστημάτων της Α.Ε.Π.Π. και η προετοιμασία εισηγήσεων/εκθέσεων για τον τρόπο εκπαίδευσης τους σε θέματα χειρισμού και αξιοποίησης των συστημάτων αυτών.

θθ. Η εισήγηση για την προμήθεια υλικών και υπηρεσιών που αφορούν στη χρήση, την επέκταση, την αναβάθμιση και τη βελτίωση των Πληροφοριακών και Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων της Α.Ε.Π.Π. και η παρακολούθηση των σχετικών διαδικασιών.

ι. Η παροχή συνδρομής στη σύνταξη της ετήσιας έκθεσης πεπραγμένων της Α.Ε.Π.Π.

β. Τμήμα Υποστήριξης Κλιμακίων και Επιστημονικών Υπηρεσιών, στην αρμοδιότητα του οποίου ανατίθενται κυρίως:

αα. H παροχή επιστημονικής συνδρομής σε γνωστικά πεδία, πλην των Τ.Π.Ε., κατά τη διαδικασία λήψης αποφάσεων από τα κλιμάκια, στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς τους, με την υποβολή σε αυτά έκθεσης, η οποία διαλαμβάνει το ιστορικό, τα στοιχεία που βεβαιώνονται από τα έγγραφα και τα νομικά ή/και τεχνικά ζητήματα που ανακύπτουν, και η οποία υποβάλλεται στο μέλος του κλιμακίου που εκτελεί χρέη προέδρου, καθώς και η μέριμνα για τη συμπλήρωση των φακέλων των υποθέσεων, στις οποίες εμπλέκεται το Τμήμα.

ββ. Η προετοιμασία της συμμετοχής της Α.Ε.Π.Π. σε συλλογικά κυβερνητικά όργανα, σε επιτροπές και ομάδες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΟΟΣΑ και σε οποιαδήποτε διεθνή συνεργασία, με αρμοδιότητα επί της έννομης προστασίας στον τομέα των δημοσίων συμβάσεων.

γγ. Η παροχή συνδρομής στη σύνταξη της ετήσιας έκθεσης πεπραγμένων της Α.Ε.Π.Π.

O τόπος παροχής - Συμβολές Αστικού Δικαίου Νο 11

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Συλλογικό εργατικό δίκαιο - 3η έκδοση

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ