logo-print

Άρθρο 27 - Νόμος 4481/2017 - Παροχή πληροφοριών προς δικαιούχους, άλλους οργανισμούς συλλογικής διαχείρισης και χρήστες κατόπιν αιτήματος (άρθρο 20 της Οδηγίας)

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

20/07/2017

Υπό κωδικοποίηση
Το εφαρμοστέο δίκαιο ως προς τις έννομες συνέπειες των δικαστικών αποφάσεων - Μελέτες ΕΡΜΕΚ Νο 11
Διεθνής εμπορική διαιτησία - Τόμος Ι -Β έκδοση

1. Με την επιφύλαξη του άρθρου 34, ο οργανισμός συλλογικής διαχείρισης, διαθέτει, κατόπιν αιτιολογημένου αιτήματος, σε οποιονδήποτε οργανισμό συλλογικής διαχείρισης, για λογαριασμό του οποίου αναλαμβάνει τη διαχείριση δικαιωμάτων στο πλαίσιο μιας σύμβασης εκπροσώπησης ή σε οποιονδήποτε δικαιούχο ή σε οποιονδήποτε χρήστη ακόμη και δυνητικό με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων και χωρίς αδικαιολόγητη καθυστέρηση, τουλάχιστον τις ακόλουθες πληροφορίες: α) τα έργα ή άλλα αντικείμενα προστασίας που εκπροσωπούν τα δικαιώματα που διαχειρίζονται, απευθείας ή στο πλαίσιο συμβάσεων εκπροσώπησης και τις επικράτειες που καλύπτονται, ή β) αν λόγω του πεδίου εφαρμογής της δραστηριότητας του οργανισμού συλλογικής διαχείρισης τα έργα αυτά ή άλλα αντικείμενα προστασίας δεν μπορούν να προσδιοριστούν, τους τύπους των έργων ή άλλων αντικειμένων προστασίας που εκπροσωπούν, τα δικαιώματα που διαχειρίζονται, και τις επικράτειες που καλύπτονται.

2. Η κατά την παράγραφο 1 υποχρέωση των οργανισμών συλλογικής διαχείρισης, υφίσταται και για τις ανάγκες διενέργειας καλόπιστης επιμελούς αναζήτησης από τους φορείς χρήσης ορφανών έργων για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό των δικαιούχων σύμφωνα με τις παραγράφους 1 και 6 του άρθρου 27Α του ν. 2121/1993 που προστέθηκε με το άρθρο 7 του ν. 4212/2013 (Α΄ 257).

Πολυκώδικας, 15η έκδ., 2023
Πολιτική Δικονομία Ε έκδοση