logo-print

Άρθρο 26 - Νόμος 4482/2017 - Συγκοινωνιακό έργο

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

25/07/2017

Υπό κωδικοποίηση
Τεχνητή νοημοσύνη, μεταφορές & ευθύνη των μεταφορέων στο Ελληνικό Δίκαιο
Υποκειμενικά σύνθετες δίκες στις αυτοκινητικές διαφορές - Σειρά ΠΠΔ Νο 5

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

1. Ανατίθεται προσωρινά στον Ο.Α.Σ.Θ. το συγκοινωνιακό έργο για τον απολύτως αναγκαίο χρόνο και πάντως όχι μετά τις 3.12.2019. Κατά το χρονικό διάστημα της μετάβασης ο Ο.Α.Σ.Θ. υποχρεούται να συνεργάζεται με την Α.ΣΥ.Θ. Α.Ε. για τους σκοπούς της μεταβίβασης του συγκοινωνιακού έργου στην τελευταία. 

Κατά το χρονικό διάστημα προσωρινής ανάθεσης του συγκοινωνιακού έργου στον Ο.Α.Σ.Θ. σύμφωνα με τα προηγούμενα εδάφια, το συγκοινωνιακό έργο θα παρέχεται με τους ίδιους όρους της από 30.4.2001 οικονομικής συμφωνίας μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και Ο.Α.Σ.Θ., όπως ίσχυε μετά την τροποποίηση και συμπλήρωσή της κατά την ημερομηνία δημοσίευσης του παρόντος. Κατά το διάστημα αυτό ο Ο.Σ.Ε.Θ. ασκεί έναντι του Ο.Α.Σ.Θ. όλες τις αρμοδιότητες του Σ.Α.Σ.Θ. κατ’ ανάλογη εφαρμογή του άρθρου 1 του ν. 2898/2001 (Α΄ 71).

2. Με αποφάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων Ο.Α.Σ.Θ. και Α.ΣΥ.Θ., οι οποίες εκδίδονται το αργότερο μέχρι το πέρας του πρώτου εξαμήνου του 2019 και στις οποίες προσαρτάται σχετική έκθεση, διαπιστώνεται η ετοιμότητα της Α.ΣΥ.Θ. ιδίως ως προς τις υλικοτεχνικές και οργανωτικές υποδομές και το προσωπικό, να αναλάβει το συγκοινωνιακό έργο. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Υποδομών και Μεταφορών, η οποία εκδίδεται αμέσως μετά την απόφαση του προηγούμενου εδαφίου και πάντως όχι αργότερα από τις 3.12.2019, ανατίθεται το συγκοινωνιακό έργο στην Α.ΣΥ.Θ. και μεταβιβάζεται σε αυτήν όλη η κινητή και ακίνητη περιουσία που περιήλθε από τον Ο.Α.Σ.Θ. στο Ελληνικό Δημόσιο. Από την έκδοση της απόφασης του προηγούμενου εδαφίου ο Ο.Α.Σ.Θ. παύει να ασκεί οποιοδήποτε συγκοινωνιακό έργο. Με απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, ύστερα από πρόταση της Ο.Σ.Ε.Θ., καθορίζονται οι περιοχές στις οποίες θα παρέχεται το συγκοινωνιακό έργο, χαρακτηρίζονται ως αστικές οι περιοχές παροχής του συγκοινωνιακού έργου και ρυθμίζεται κάθε άλλο θέμα που αφορά την εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου από την Α.ΣΥ.Θ..

3. Η μεταβίβαση των περιουσιακών στοιχείων της παραγράφου 2 απαλλάσσεται κάθε είδους φόρου, συμπεριλαμβανομένου του φόρου εισοδήματος για τυχόν υπεραξία που προκύπτει κατά την ως άνω μεταβίβαση, τέλους ή εισφοράς και αποτελεί σε είδος εισφορά για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Α.ΣΥ.Θ. και διαιρείται σε ονομαστικές μετοχές. Η αποτίμηση των μεταφερόμενων περιουσιακών στοιχείων καθορίζεται, κατά παρέκκλιση των διατάξεων του κ.ν. 2190/1920, στο ποσό της αξίας που αυτά εμφανίζονται στον ισολογισμό του Ο.Α.Σ.Θ., που συντάσσεται ειδικά για το σκοπό αυτόν, κατά το χρόνο μεταβίβασης, με την αναπόσβεστη αξία τους.

Εθνικό κτηματολόγιο - Νομολογιακά Δρώμενα -Σειρά Συλλογές Νομολογίας ΕπΑΚ Νο 2 (ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ 2023)
Η παραγραφή των εγκλημάτων

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send