logo-print

Άρθρο 27 - Νόμος 4482/2017 - Ειδική εκκαθάριση εν λειτουργία

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

25/07/2017

Υπό κωδικοποίηση
Το δίκαιο της απόδειξης στις διοικητικές διαφορές ουσίας (XXII & 327)

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΉ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ

Διοικητικό Δικονομικό Δίκαιο

1. Δυνάμει της απόφασης της παραγράφου 4 του άρθρου 23 και παράλληλα προς την παροχή συγκοινωνιακού έργου, ο Ο.Α.Σ.Θ. τίθεται σε ειδική εκκαθάριση εν λειτουργία σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος άρθρου.

2. Το Διοικητικό Συμβούλιο, ενεργώντας ως εκκαθαριστής, προβαίνει σε πλήρη απογραφή της περιουσίας του Ο.Α.Σ.Θ. και δημοσιεύει κατά τις κείμενες διατάξεις ισολογισμό έναρξης εκκαθάρισης που κοινοποιείται στη Γενική Συνέλευση, η οποία διατηρεί όλα τα δικαιώματά της κατά το χρόνο της ειδικής εκκαθάρισης. Το Δ.Σ. δημοσιεύει ισολογισμό και με το πέρας της εκκαθάρισης.

3. Κατά το διάστημα της εκκαθάρισης, το Διοικητικό Συμβούλιο έχει τις αρμοδιότητες και καθήκοντα της παραγράφου 5 του άρθρου 23 και άρθρου 24 και οφείλει να περαιώσει το σύνολο των εκκρεμών υποθέσεων της εταιρείας, να εξοφλήσει τα χρέη και να εισπράξει τις απαιτήσεις της. Νέες πράξεις μπορεί να ενεργήσει μόνον εφόσον με αυτές εξυπηρετούνται η εκκαθάριση και το προσωρινά ανατεθέν συγκοινωνιακό έργο, σύμφωνα με το άρθρο 26 και το συμφέρον της εταιρίας.

4. Οι ετήσιες οικονομικές καταστάσεις, καθώς και οι οικονομικές καταστάσεις πέρατος της εκκαθάρισης εγκρίνονται από τη Γενική Συνέλευση. Τα αποτελέσματα της εκκαθάρισης υποβάλλονται κατ’ έτος στη Γενική Συνέλευση.

5. Μετά το πέρας της εκκαθάρισης, το Διοικητικό Συμβούλιο καταρτίζει τις τελικές οικονομικές καταστάσεις, τις οποίες δημοσιεύει κατά τις κείμενες διατάξεις και κοινοποιεί στη Γενική Συνέλευση.

6. Η θέση της επιχείρησης σε ειδική εκκαθάριση συνιστά σπουδαίο λόγο για την καταγγελία οποιασδήποτε σύμβασης, πλην των συμβάσεων εξαρτημένης εργασίας, οι οποίες δύναται να καταγγελθούν με τη νόμιμη αποζημίωση μόνο για τους λόγους που προβλέπονται στον Κανονισμό προσωπικού της ή στο νόμο.

7. Η ελεγκτική εταιρία του άρθρου 25 και ο ορκωτός ελεγκτής της εταιρίας συνδράμουν το Διοικητικό Συμβούλιο στην εκκαθάριση και συντάσσουν τις σχετικές καταστάσεις και εκθέσεις, καθώς και τον ισολογισμό της παραγράφου 3 του άρθρου 26. Όλα τα οικονομικά αποτελέσματα και οι οικονομικές καταστάσεις της εταιρίας, καθώς και η αποτίμηση της αξίας της επιχείρησης υπολογίζονται και συντάσσονται σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα χρηματοοικονομικής πληροφόρησης. Επιπλέον η ελεγκτική εταιρία του άρθρου 25: α) Διενεργεί απογραφή και αποτίμηση όλης της αποσβεσθείσας και αναπόσβεστης περιουσίας του Ο.Α.Σ.Θ. που περιήλθε στο Ελληνικό Δημόσιο και όλων των υποχρεώσεων και αξιώσεων του Ο.Α.Σ.Θ. κατά την έναρξη της εκκαθάρισης και β) διενεργεί απρόσκοπτα κάθε τακτικό ή έκτακτο διαχειριστικό έλεγχο και λαμβάνει γνώση κάθε εγγράφου.

8. Από τη λύση και θέση της εταιρίας σε εκκαθάριση και μέχρι την ολοκλήρωσή της, εφαρμόζεται η διάταξη της παρ. 20 του άρθρου 14α του ν. 3429/2005.

Η προσημείωση υποθήκης Μετά τους ν. 4842/2021 και 4871/2021

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΉ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΜΠΡΑΓΜΑΤΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Εθνικό κτηματολόγιο - Νομολογιακά Δρώμενα -Σειρά Συλλογές Νομολογίας ΕπΑΚ Νο 2 (ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ 2023)