logo-print

Άρθρο 29 - Νόμος 4482/2017 - Ευθύνη μελών Διοικητικού Συμβουλίου

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

25/07/2017

Υπό κωδικοποίηση
Δίκαιο Δημοσίων Συμβάσεων Δ έκδοση

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΑΙΚΟΣ

Η φορολογική ενημερότητα

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ​

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΤΣΟΣ

1. Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος δεν διώκονται και δεν ενάγονται για πράξεις και αποφάσεις τους που είναι σύμφωνες με τον παρόντα νόμο, την κείμενη νομοθεσία και τους σκοπούς της εταιρείας.

2. Με την επιφύλαξη της παραγράφου 1, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος διώκονται και ενάγονται για πράξεις ή παραλείψεις κατά την άσκηση των καθηκόντων τους μόνον εάν ενήργησαν με δόλο ή βαρεία αμέλεια.

3. Το Διοικητικό Συμβούλιο, ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος που διορίζονται σύμφωνα με την παράγραφο 4 του άρθρου 23 και δεν συμμετείχαν σε σύνθεση προηγούμενου διοικητικού συμβουλίου του Ο.Α.Σ.Θ., δεν υπέχουν οποιαδήποτε ποινική, αστική και διοικητική ευθύνη για κάθε είδους οφειλές της εταιρίας προς το Δημόσιο, τους Ο.Τ.Α., τα ασφαλιστικά ταμεία ή τους εργαζόμενους εξαιτίας σύμβασης εργασίας, οι οποίες δημιουργήθηκαν, ακόμη και αν δεν βεβαιώθηκαν εισέτι ή πρόκειται να βεβαιωθούν μελλοντικά, μέχρι το χρόνο διορισμού τους.

Το προσύμφωνο στο κτηματολογικό δίκαιο - Βιβλιοθήκη Δικαίου Κτηματολογίου Νο 23
Η προσημείωση υποθήκης Μετά τους ν. 4842/2021 και 4871/2021

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΉ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΜΠΡΑΓΜΑΤΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ