logo-print

Άρθρο 28 - Νόμος 4482/2017 - Διατάξεις για τη διαφύλαξη του δημόσιου συμφέροντος και την απρόσκοπτη λειτουργία Ο.Α.Σ.Θ. και του συγκοινωνιακού έργου

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

25/07/2017

Υπό κωδικοποίηση
Η φορολογική ενημερότητα

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ​

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΤΣΟΣ

Προκαταρκτική εξέταση - ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ)

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΜΑΡΙΑ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΟΥ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΚΑΚΗΣ

1.α. Όποιος εμποδίζει, παρακωλύει με κάθε τρόπο ή μέσο, αρνείται την πρόσβαση στα γραφεία, αμαξοστάσια, περιουσιακά στοιχεία του Ο.Α.Σ.Θ., αποκρύπτει ή αφαιρεί έγγραφα και στοιχεία και με τις πράξεις του αυτές δυσχεραίνει ή καταργεί το έργο Διοικητικού Συμβουλίου, της ελεγκτικής εταιρίας ή του ορκωτού ελεγκτή τιμωρείται με φυλάκιση έως τριών (3) ετών και με χρηματική ποινή τουλάχιστον δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ και με στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για πέντε (5) έτη.

β. Στην περίπτωση που από την πράξη της περίπτωσης α΄ κατέστη αδύνατη η απρόσκοπτη λειτουργία της δημόσιας υπηρεσίας συγκοινωνιακού έργου ή ματαιώθηκε αυτή ή επήλθε ζημία του Ελληνικού Δημοσίου ή του Ν.Π.Ι.Δ. Ο.Α.Σ.Θ. άνω των εκατό χιλιάδων (100.000) ευρώ, ο υπαίτιος τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών (3) ετών, καθώς και με χρηματική ποινή τουλάχιστον είκοσι χιλιάδων (20.000) ευρώ και με στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για πέντε (5) έτη.

2.α. Όποιος αποκρύπτει, αλλοιώνει, εκποιεί, αρνείται να παραδώσει ή παρακωλύει με οποιονδήποτε τρόπο αποσβεσθέντα ή αναπόσβεστα κινητά και ακίνητα πράγματα του Ο.Α.Σ.Θ. τιμωρείται με φυλάκιση έως τριών (3) ετών και με χρηματική ποινή τουλάχιστον δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ και με στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για πέντε (5) έτη.

β. Στην περίπτωση που από την πράξη της περίπτωσης α΄ κατέστη αδύνατη η απρόσκοπτη λειτουργία της δημόσιας υπηρεσίας συγκοινωνιακού έργου ή ματαιώθηκε αυτή ή επήλθε ζημία του Ελληνικού Δημοσίου άνω των εκατό χιλιάδων (100.000) ευρώ, ο υπαίτιος τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών (3) ετών, καθώς και με χρηματική ποινή τουλάχιστον είκοσι χιλιάδων (20.000) ευρώ και με στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για πέντε (5) έτη.

ΕΣΔΑ Κατ΄άρθρο ερμηνεία

ΙΩΑΝΝΗ ΣΑΡΜΑΣ
ΞΕΝΟΦΩΝ ΚΟΝΤΙΑΔΗΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Ένδικη προστασία για ακίνητο φερόμενο ως "άγνωστου" ιδιοκτήτη - Β έκδοση, Βιβλιοθήκη Δικαίου Κτηματολογίου Νο 19 -

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ ΤΣΙΛΙΓΓΕΡΙΔΟΥ