logo-print

Άρθρο 9 - Απόφαση ΔΔΘΕΚΑ 1122298 ΕΞ 2017 Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων - Μεταβίβαση δικαιωμάτων και υποχρεώσεων

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

23/08/2017

Κωδικοποιημένο
Δικαιοδοσία και Εκτέλεση επί διασυνοριακών ευρπωαϊκών οικογενειακών διαφορών

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

H ένωση δικαίου

ΙΩΑΝΝΗ ΣΑΡΜΑΣ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

1. Τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις του δικαιούχου του καθεστώτος του ειδικού προορισμού όσον αφορά τα εμπορεύματα που έχουν υπαχθεί στο καθεστώς είναι δυνατόν να μεταβιβάζονται, πλήρως ή μερικώς, σε άλλο πρόσωπο που πληροί τις προϋποθέσεις του καθεστώτος.

2. Οι όροι βάσει των οποίων επιτρέπεται η μεταβίβαση δικαιωμάτων και υποχρεώσεων αναγράφονται στην άδεια του αρχικού δικαιούχου. Ο εκδοχέας δεν υποχρεούται σε αίτηση έκδοσης νέας άδειας μιας και η μεταβίβαση των δικαιωμάτων και υποχρεώσεων που απορρέουν από το καθεστώς στο πρόσωπο του, πραγματοποιείται στα πλαίσια έκδοσης της αρχικής άδειας και υπαγωγής των εμπορευμάτων στο καθεστώς του ειδικού προορισμού.

3. Η ως άνω διαδικασία πραγματοποιείται με έγκριση της αρμόδιας για την έκδοση της άδειας υπαγωγής στο καθεστώς Τελωνειακής Αρχής.

4. Στην περίπτωση της πλήρους μεταβίβασης δικαιωμάτων και υποχρεώσεων στα πλαίσια του καθεστώτος ειδικού προορισμού, η αρχική εγγύηση του εκχωρητή των εμπορευμάτων αντικαθίσταται από ισόποση εγγύηση του εκδοχέα, ενώ στην περίπτωση της μερικής μεταβίβασης δικαιωμάτων και υποχρεώσεων διατηρείται η αρχική εγγύηση

Δικαιοδοσία και Εκτέλεση επί διασυνοριακών ευρπωαϊκών οικογενειακών διαφορών

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Ένδικα Μέσα και Ανακοπές - Β έκδοση

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΔΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΠΕΣ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

send