logo-print

Προσοχή: Απάτες οι διαγωνισμοί Aegean και Easyjet

Τι αναφέρουν στις ανακοινώσεις τους οι δύο εταιρείες

24/08/2017

16/11/2017

Το δίκαιο της ψηφιακής οικονομίας

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΉΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΉΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ & ΔΙΚΑΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΙΓΓΛΕΖΑΚΗΣ

Διαδίκτυο & τεχνητή νοημοσύνη στο ελληνικό δίκαιο

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΕΚΟΣ

ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ & ΔΙΚΑΙΟ

Την προσοχή των χρηστών του διαδικτύου εφιστούν με ανακοινώσεις τους Aegean Airlines και Easyjet, ενόψει των δύο νέων «διαγωνισμών» που κυκλοφορούν ευρεώς τις τελευταίες μέρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως αναφέρει η Aegean:

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη στο διαδίκτυο ψευδής και παραπλανητικός διαγωνισμός ισχυριζόμενος ότι η Aegean Airlines δήθεν δίνει δώρο εισιτήρια. Ο διαγωνισμός αυτός διενεργείται χωρίς κανενός είδους έγκριση ή σχετική εξουσιοδότηση ή οποιαδήποτε άδεια παρεχόμενη από την εταιρεία μας Aegean Airlines S.A. Επιφυλασσόμενοι ρητώς παντός νομίμου δικαιώματός μας για οποιαδήποτε ζημία η εταιρεία μας ή οποιοσδήποτε τρίτος τυχόν υποστεί εξαιτίας αυτής της παραπλανητικής ενέργειας, σας ενημερώνουμε ότι έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα με σκοπό να σταματήσει η παράνομη και παραπλανητική αυτή ενέργεια.
Σας εφιστούμε την προσοχή να μην πατήσετε οποιοδήποτε σύνδεσμο σας προτείνουν ή να μοιραστείτε το συγκεκριμένο σύνδεσμο με φίλους σας.

Για την επίσημη ενημέρωση σας παρακαλούμε όπως παρακολουθείτε τα επίσημα κανάλια επικοινωνίας της εταιρείας μας στο el.aegeanair.com και στα social media στο facebook το https://www.facebook.com/aegeanairlines/?fref=ts, στο twitter το https://twitter.com/aegeanairlines και στο instagram το https://www.instagram.com/aegeanairlines/.

..και η EasyJet:

«Ενημερωθήκαμε για έναν διαγωνισμό-απάτη στο Facebook. Παρακαλώ αγνοήστε τον, καθώς δεν είναι επίσημος. Ακολουθήστε μόνο τον επίσημο λογαριασμό για ενημερώσεις, διαγωνισμούς και προσφορές».

Οι χρήστες του διαδικτύου θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά (και σίγουρα όχι η τελευταία) που απάτες όπως αυτές κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.

Δίκαιο αναγκαστικής εκτελέσεως ΙΙ, 3η έκδ.
Η αστική ευθύνη του οδικού μεταφορέα κατά τη CMR