logo-print

Άρθρο 12 - Κοινή Υπουργική Απόφαση οικ. 39804/2812/1.6.2017 - (Άρθρο 12 της Oδηγίας 2014/47/ΕΕ) – Αξιολόγηση ελλείψεων

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

20/05/2018

Κωδικοποιημένο
H ένωση δικαίου

ΙΩΑΝΝΗ ΣΑΡΜΑΣ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Διεθνής εμπορική διαιτησία - Τόμος Ι -Β έκδοση

1. Για κάθε ελεγχόμενο σημείο, προβλέπεται στο παράρτημα II κατάλογος με τις δυνατές ελλείψεις και τον βαθμό σοβαρότητάς τους που θα χρησιμοποιηθεί για τους οδικούς τεχνικούς ελέγχους.

2. Οι ελλείψεις που διαπιστώνονται κατά τους οδικούς τεχνικούς ελέγχους οχημάτων κατατάσσονται σε μία από τις ακόλουθες ομάδες:

α) δευτερεύουσες ελλείψεις, οι οποίες δεν έχουν σημαντική επίπτωση στην ασφάλεια του οχήματος ή επίπτωση στο περιβάλλον, και άλλες περιπτώσεις μη συμμόρφωσης, ελάσσονος σημασίας,

β) σοβαρές ελλείψεις, οι οποίες ενδέχεται να διακυβεύσουν την ασφάλεια του οχήματος ή να έχουν επίπτωση στο περιβάλλον ή να θέσουν σε κίνδυνο άλλους οδικούς χρήστες, ή άλλες σημαντικότερες περιπτώσεις μη συμμόρφωσης,

γ) επικίνδυνες ελλείψεις που συνιστούν άμεσο κίνδυνο για την οδική ασφάλεια ή έχουν επίπτωση στο περιβάλλον.

3. Τα οχήματα των οποίων οι ελλείψεις εμπίπτουν σε περισσότερες από μία ομάδες ελλείψεων της παραγράφου 2 κατατάσσονται στην ομάδα που αντιστοιχεί στην περισσότερο σοβαρή έλλειψη.

Τα οχήματα στα οποία διαπιστώνονται διάφορες ελλείψεις στο πλαίσιο των ίδιων πεδίων ελέγχου όπως καθορίζονται στο πεδίο εφαρμογής του οδικού τεχνικού ελέγχου που αναφέρεται στο παράρτημα II, σημείο 1 της παρούσας απόφασης μπορούν να κατατάσσονται στην ομάδα που αντιστοιχεί στην επόμενη σοβαρότερη ομάδα ελλείψεων, εφόσον μπορεί να εκτιμηθεί ότι το συνδυασμένο αποτέλεσμα αυτών των ελλείψεων συνεπάγεται υψηλότερο κίνδυνο για την οδική ασφάλεια.

Σημειώσεις επί του νόμου

Για τα παραρτήματα βλέπε ΦΕΚ (σελ. 33184 - 33276)

Οικογενειακό Δίκαιο - Τρίτη έκδοση

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Εργατικό Δίκαιο - Ατομικές εργασιακές σχέσεις - Ε έκδοση

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΕΡΔΕΛΗΣ

send