logo-print

Άρθρο 11 - Κοινή Υπουργική Απόφαση οικ. 39804/2812/1.6.2017 - (Άρθρο 11 της Oδηγίας 2014/47/ΕΕ) – Εγκαταστάσεις ελέγχου

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

20/05/2018

Κωδικοποιημένο
H ένωση δικαίου

ΙΩΑΝΝΗ ΣΑΡΜΑΣ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Το εφαρμοστέο δίκαιο ως προς τις έννομες συνέπειες των δικαστικών αποφάσεων - Μελέτες ΕΡΜΕΚ Νο 11

1. Οι διεξοδικότεροι οδικοί τεχνικοί έλεγχοι μπορούν να διενεργούνται από κινητή μονάδα ελέγχου ή στις καθορισμένες εγκαταστάσεις οδικού ελέγχου ή σε κέντρο τεχνικού ελέγχου όπως αναφέρεται στην κοινή υπουργική απόφαση ενσωμάτωσης στο ελληνικό δίκαιο της Οδηγίας 2014/45/ΕΕ.

2. Όταν οι διεξοδικότεροι έλεγχοι πρέπει να διεξαχθούν σε κέντρο τεχνικού ελέγχου ή σε καθορισμένη οδική εγκατάσταση ελέγχου, η διεξαγωγή τους γίνεται όσο το δυνατόν συντομότερα, στο πλησιέστερο από πρακτική άποψη κέντρο ή εγκατάσταση.

3. Οι κινητές μονάδες ελέγχου και οι καθορισμένες εγκαταστάσεις οδικού ελέγχου διαθέτουν κατάλληλο εξοπλισμό για τη διενέργεια διεξοδικότερου οδικού τεχνικού ελέγχου, ο οποίος περιλαμβάνει τον εξοπλισμό που είναι αναγκαίος για την αξιολόγηση, κατά περίπτωση, της κατάστασης του συστήματος πέδησης και της αποτελεσματικότητας της πέδησης, του συστήματος διεύθυνσης, της ανάρτησης και των οχλήσεων του οχήματος. Όταν οι κινητές μονάδες ελέγχου ή οι καθορισμένες εγκαταστάσεις οδικού ελέγχου δεν διαθέτουν τον απαιτούμενο εξοπλισμό για την επαλήθευση σημείου που επισημαίνεται στον αρχικό έλεγχο, το όχημα κατευθύνεται σε κέντρο τεχνικού ελέγχου ή εγκατάσταση ελέγχου όπου μπορεί να επαληθευτεί αναλυτικά το συγκεκριμένο σημείο.

Σημειώσεις επί του νόμου

Για τα παραρτήματα βλέπε ΦΕΚ (σελ. 33184 - 33276)

Αναπροσαρμογή επιχειρηματικών πιστωτικών συμβάσεων λόγω της οικονομικής κρίσης - Συμβολές Αστικού Νο 6

ΜΑΡΙΕΤΤΑ ΑΝΔΡΙΑΝΑΤΟΥ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Η αναιρετική δίκη με άξονα το άρθρο 573 ΚΠολΔ - Πραγματείες Πολιτικής Δικονομίας Νο 4 - XVIII & 288

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΔΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΠΕΣ