logo-print

Άρθρο 12 - Υπουργική Απόφαση Α4β/Γ.Π./οικ.63439/18.8.2017 - Διακοπή λειτουργίας της Μονάδας

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

25/08/2017

Κώδικας Ποινικής Δικονομίας -Ερμηνεία Κατ΄άρθρο - Τόμος Ι - Β έκδοση

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εγχειρίδιο Εργατικού Δικαίου - Ατομικές Εργασιακές Σχέσεις Η έκδοση

1. Απαγορεύεται η διακοπή λειτουργίας της Μονάδας Ψυχικής Υγείας, χωρίς προηγούμενη απόφαση του Υπουργείου Υγείας.

2. Για την έκδοση της απόφασης διακοπής λειτουργίας απαιτείται αιτιολογημένη αίτηση του φορέα προς τη Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας. Η άδεια διακοπής της λειτουργίας της μονάδας δεν χορηγείται και η Μονάδα δεν διακόπτει τη λειτουργίας της, εάν δεν εξασφαλιστεί η συνέχιση της φροντίδας και περίθαλψης των ωφελούμενων σε ανάλογη μονάδα με ευθύνη του Υπουργείου Υγείας, σε συνεργασία με την οικεία Τ.Επ.Ε.Ψ.Υ.Ε. ή Τ.Επ.Ε.Ψ.Υ.Π.Ε. και, μέχρι τη συγκρότησή τους, την οικεία Τ.Ε.Ψ.Υ. και το φορέα που έχει την άδεια λειτουργίας.

3. Εντός ενός διμήνου από την υποβολή της αίτησης διακοπή λειτουργίας, η Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας, μετά από σχετική εισήγηση στον Υπουργό Υγείας, προβαίνει στην τροποποίηση της άδειας λειτουργίας σε προσωρινή και ακολούθως στην έκδοση πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, εκτός εάν κριθεί ότι δεν είναι αναγκαία η συνέχιση της λειτουργίας της μονάδας. Ο φορέας δεν μπορεί να διακόψει τη λειτουργία της μονάδας, εάν δεν ολοκληρωθεί η διαδικασία χορήγησης άδειας ίδρυσης σε νέο φορέα, οπότε εκδίδεται και η απόφαση του Υπουργού Υγείας περί διακοπής της λειτουργίας της μονάδας από τον προηγούμενο φορέα.

Στην περίπτωση που ο φορέας προβεί στη διακοπή της λειτουργίας της μονάδας πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας χορήγησης άδειας ίδρυσης σε νέο φορέα προκειμένου να εξασφαλιστεί η συνέχιση της φροντίδας και περίθαλψης των ωφελούμενων, αποκλείεται από κάθε μελλοντική διαδικασία αξιολόγησης μετά από εισήγηση της Διεύθυνσης Ψυχικής Υγείας με απόφαση του Υπουργού Υγείας, ενώ δύναται, με την ίδια διαδικασία, να ανακαλούνται οι άδειες ίδρυσης και λειτουργίας όλων των μονάδων του.

Σε περίπτωση ανάκλησης των αδειών ίδρυσης και λειτουργίας των μονάδων του φορέα σύμφωνα με το προηγούμενο εδάφιο, κινείται η διαδικασία των παραγράφων 2 και 3 του επόμενου άρθρου.

Επίτομο Εργατικό Δίκαιο

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΕΡΔΕΛΗΣ / ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΟΥΛΑΣ

Ιδιωτικό Ασφαλιστικό Δίκαιο Ζ έκδοση
send