logo-print

«Στο στόχαστρο» δικηγόροι για την ανάρτηση φωτογραφιών από δικαστήριο με καυστικά σχόλια στο Facebook

Δικηγόροι δημοσίευσαν στο Facebook φωτογραφίες από παρευρισκόμενους σε δικαστήριο συνοδευόμενες από δηκτικά σχόλια για την ενδυμασία τους

Διαδίκτυο & τεχνητή νοημοσύνη στο ελληνικό δίκαιο

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΕΚΟΣ

ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ & ΔΙΚΑΙΟ

Τεχνητή νοημοσύνη, μεταφορές & ευθύνη των μεταφορέων στο Ελληνικό Δίκαιο

Αντιμέτωποι με πειθαρχική δίωξη βρίσκονται δικηγόροι στη Νέα Υόρκη, οι οποίοι δημοσίευσαν στο Facebook φωτογραφίες από παρευρισκόμενους σε δικαστήριο συνοδευόμενες από δηκτικά σχόλια για την ενδυμασία τους.

Η νομοθεσία της πολιτείας της Νέας Υόρκης απαγορεύει τη λήψη φωτογραφιών εντός των δικαστηρίων χωρίς άδεια, ωστόσο αυτό δεν φάνηκε να αποθαρρύνει τους δικηγόρους, οι οποίοι μάλιστα εργάζονται για τις υπηρεσίες παιδικής πρόνοιας και νομικής αρωγής της Νέας Υόρκης.

Όπως αναφέρουν οι New York Times, οι τέσσερεις εμπλεκόμενοι δικηγόροι είτε ανήρτησαν τις φωτογραφίες από πολίτες οι οποίοι παρευρίσκονταν σε οικογενειακό δικαστήριο στο Queens της Νέας Υόρκης, είτε σχολίασαν σε αυτές με χλευαστικό τρόπο τις στυλιστικές τους επιλογές.

Εναντίον των εμπλεκόμενων δικηγόρων έχουν ήδη κινηθεί εσωτερικές πειθαρχικές διαδικασίες, ενώ δύο από αυτούς έχουν ήδη απομακρυνθεί από τις θέσεις επιβλέποντος που κατείχαν έως ότου ολοκληρωθούν οι έρευνες.

Ο Davis Hansell, αρμόδιος των υπηρεσιών παιδικής πρόνοιας, εξέφρασε τον αποτροπιασμό του από τις εν λόγω αναρτήσεις.

«Είναι εντελώς ασυμβίβαστες με την κουλτούρα της υπηρεσίας μας και με την προσδοκία μας να αντιμετωπίζουμε κάθε οικογένεια με ανθρώπινο και αξιοπρεπή τρόπο», δήλωσε στους Times ο Hansell.

Πηγή: nytimes.com

Οι πρόσφατες τροποποιήσεις στον Ποινικό Κώδικας και στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας
Ο δικαστικός έλεγχος της δράσης των ανεξάρτητων αρχών

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ