logo-print

Έκθεσης ζωγραφικής των μαθητών του Καλοκαιρινού Σχολείου του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα

Με τίτλο «Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων»

10/11/2017

16/11/2017

Ανώνυμες Εταιρίες
Δίκαιο επιταγής - 6η έκδοση

Πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη, 7 Νοεμβρίου 2017, με ιδιαίτερη επιτυχία, στα γραφεία του Ιδρύματος Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΙΜΔΑ), τα εγκαίνια της Έκθεσης ζωγραφικής των μαθητών του Καλοκαιρινού Σχολείου 2016-2017 του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα (Ε.Κ.Κ.Ν.Α.) με τίτλο «Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων».

Το συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβε ο κ. Πέτρος Δαμιανός, Διευθυντής του Γυμνασίου-Λυκείου του Ε.Κ.Κ.Ν.Α. και μέλος του ΔΣ του ΙΜΔΑ, ο οποίος μίλησε για την πρωτοβουλία των μαθητών του καλοκαιρινού σχολείου να τιμήσουν με το έργο τους την Πρόεδρο του ΙΜΔΑ και τιμώμενο πρόσωπο της έκθεσης, Αλίκη Γιωτοπούλου-Μαραγκοπούλου, η οποία πρόσφατα γιόρτασε τα 100ά γενέθλιά της, καθώς και για την πολυετή στήριξη του ΙΜΔΑ στα παιδιά ιδίως μέσω της απονομής εδώ και δέκα χρόνια βραβείων στους μαθητές που διακρίνονται για την επίδοση, το ήθος και την τακτική παρουσία τους στα μαθήματα. Στο χαιρετισμό που απηύθυνε η Πρόεδρος του ΙΜΔΑ εξήρε το έργο και το ήθος των παιδιών και τόνισε ότι το ΙΜΔΑ θα στέκεται πάντα αρωγός στην προσπάθειά τους να υπερνικήσουν τα δεσμά του εγκλεισμού και θα προωθήσει με κάθε τρόπο το σημαντικό ρόλο του σχολείου ως σωφρονιστικού προτύπου.

Στο χαιρετισμό της εκ μέρους του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων η κ. Παναγιώτα Κοζομπόλη-Αμανατίδου, Πρόεδρος της Ειδικής μόνιμης επιτροπής σωφρονιστικού συστήματος και λοιπών δομών εγκλεισμού κρατουμένων, συνεχάρη τα παιδιά και τους δασκάλους τους, ενώ ευχαρίστησε και την Πρόεδρο του ΙΜΔΑ για τη διαχρονική της στήριξη σε αυτά.

Η κ. Αννέτα Καββαδία, Βουλευτής, στάθηκε στη σημασία της έκθεσης και στην προσφορά του κ. Δαμιανού.

Ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Ευτύχης Φυτράκης, υπογράμμισε την πρόθεση του Υπουργείου να στηρίξει την ίδρυση σχολείων και την πραγματοποίηση σταθερών καλλιτεχνικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων στα καταστήματα κράτησης της χώρας. Ο Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, κ. Γεώργιος Σταυρόπουλος, εξέφρασε τις ευχαριστίες του στην Πρόεδρο του ΙΜΔΑ για την πολυετή προσφορά της, ενώ ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, κ. Ιωάννης Βασιλείου, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για το έργο του κ. Δαμιανού και των παιδιών. Τέλος, ο κ. Δαμιανός ανέγνωσε επίσης μηνύματα από τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Κώστα Γαβρόγλου, και το Γενικό Γραμματέα Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, Παυσανία Παπαγεωργίου.

Η έκθεση, η οποία περιλαμβάνει έργα τα οποία δημιούργησαν οι ίδιοι οι μαθητές του καλοκαιρινού σχολείου στο πλαίσιο του μαθήματος των Καλλιτεχνικών, θα διαρκέσει από τις 7 έως τις 16 Νοεμβρίου 2017 (Δευτέρα-Παρασκευή: ώρες 10:00 π.μ. – 7:00 μ.μ.) και θα φιλοξενηθεί στους χώρους του ΙΜΔΑ (Λυκαβηττού 1γ).

Δίκαιο σημάτων Ερμηνεία Ν. 4679/2020 περί σημάτων

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΡΟΚΑΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

Ο ρατσιστικός λόγος μίσους ως μορφή του ρατσιστικού εγκλήματος

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΉΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΣΚΑΛΗΣ