logo-print

Οι προδιαγραφές της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Εξωδικαστικού Μηχανισμού Ρύθμισης Οφειλών Επιχειρήσεων (ΚΥΑ)

11/11/2017

16/11/2017

Διοικητικό Δικονομικό Δίκαιο
Διοικητική Δικονομία - Συλλογή Διατάξεων

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Με την Κοινή Υπουργική Απόφαση 116821/6.11.2017 καθορίζονται οι προδιαγραφές της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Εξωδικαστικού Μηχανισμού Ρύθμισης Οφειλών Επιχειρήσεων του ν. 4469/2017.

Σκοπός της απόφασης είναι η θέσπιση και περιγραφή των λειτουργικών προδιαγραφών της ηλεκτρονικής πλατφόρμας εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών του ν. 4469/2017 (Α' 62) που τηρείται αρμοδίως στην ιστοσελίδα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (Ε.Γ.Δ.Ι.Χ.), www.keyd.gov.gr σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ. 2 του νόμου αυτού.

Διαβάστε επίσης: Ρύθμιση οφειλών: Οδηγίες και χρήσιμο υλικό για τον Εξωδικαστικό Μηχανισμό και την υποβολή της αίτησης

 Η αίτηση για την υπαγωγή στη διαδικασία εξωδικαστικής ρύθμισης οφειλών υποβάλλεται από τον Οφειλέτη ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας της Ε.Γ.Δ.Ι.Χ. www.keyd.gov.gr και την επιλογή την ένδειξης του Συστήματος, με τη σήμανση «Ηλεκτρονική πλατφόρμα εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών του ν. 4469/2017».

Με την επιτυχή εισαγωγή στο Σύστημα, αυτό εμφανίζει σχετική ένδειξη για την εισαγωγή των προσωπικών του διαπιστευτηρίων του TAXISnet (όνομα χρήστη και κωδικός πρόσβασης), φυσικού ή νομικού προσώπου, επιλέγοντας τον αντίστοιχο ρόλο.

Ταυτόχρονα, γίνεται αυτομάτως έλεγχος σχετικά με το εάν ο συγκεκριμένος οφειλέτης έχει υποβάλει ξανά αίτηση, η οποία είτε περαιώθηκε επιτυχώς είτε κατέληξε σε πρακτικό αποτυχίας.

Σε αυτή την περίπτωση η διαδικασία διακόπτεται με την εμφάνιση της αντίστοιχης ένδειξης.

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει αίτηση, ήτοι δεν έχει υποβληθεί ή δεν έχει διαπιστωθεί η εκπλήρωση των κριτηρίων υπαγωγής/ επιλεξιμότητας, το Σύστημα ελέγχει αυτόματα εάν ο Οφειλέτης δικαιούται να εκκινήσει ο ίδιος τη διαδικασία υπαγωγής στην εξωδικαστική ρύθμιση οφειλών. 

Ειδικότερα:

α) Σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόσκληση πιστωτή προς τον οφειλέτη, το Σύστημα επιτρέπει στον οφειλέτη να ξεκινήσει την υποβολή αίτησης,

β) Σε περίπτωση που υπάρχει πρόσκληση πιστωτή προς τον οφειλέτη, εφόσον ο τελευταίος έχει ανταποκριθεί εντός δύο (2) μηνών, το Σύστημα του επιτρέπει να ξεκινήσει την υποβολή αίτησης, ενώ, εφόσον αυτός δεν έχει ανταποκριθεί μέσα σε δύο μήνες, η διαδικασία διακόπτεται.

Δείτε αναλυτικά την απόφαση εδώ.

Ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα - 5η έκδοση καλλιτεχνικό

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Ερμηνεία Υπαλληλικού Κώδικα - Κατ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ
 

send