logo-print

Ευρωκοινοβούλιο: Υποχρεωτικά τα συστήματα βοήθειας σε όλα τα νέα αυτοκίνητα

Συστήματα διατήρησης σταθερής ταχύτητας και λωρίδας στον δρόμο και αυτόματου φρεναρίσματος πρέπει να συμπεριληφθούν στο βασικό εξοπλισμό όλων των καινούριων οχημάτων

Το εφαρμοστέο δίκαιο ως προς τις έννομες συνέπειες των δικαστικών αποφάσεων - Μελέτες ΕΡΜΕΚ Νο 11
ΕΣΔΑ Κατ΄άρθρο ερμηνεία

ΙΩΑΝΝΗ ΣΑΡΜΑΣ
ΞΕΝΟΦΩΝ ΚΟΝΤΙΑΔΗΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Τα νέα συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης της οδήγησης θα πρέπει να συμπεριληφθούν στον βασικό εξοπλισμό όλων των νέων αυτοκινήτων, θα επισημάνουν με ψήφισμά τους οι ευρωβουλευτές την Τρίτη.

Οι λειτουργίες που παρέχουν έξτρα βοήθεια στον οδηγό, όπως π.χ. τα συστήματα διατήρησης σταθερής ταχύτητας και λωρίδας στον δρόμο και τα συστήματα αυτόματου φρεναρίσματος πρέπει να συμπεριληφθούν στο βασικό εξοπλισμό όλων των καινούριων αυτοκινήτων, φορτηγών και λεωφορείων, αναφέρει το σχέδιο μη νομοθετικού ψηφίσματος που κατέθεσε η επιτροπή Μεταφορών του ΕΚ.

Οι ευρωβουλευτές κάνουν ειδική αναφορά στην τεχνολογία που έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τους οδηγούς να εντοπίζουν και να αποφεύγουν πεζούς, ποδηλάτες και μοτοσικλετιστές.

Για τα φορτηγά και τα λεωφορεία, οι ευρωβουλευτές ζητούν να καταστεί υποχρεωτική η τοποθέτηση καμερών στο μπροστινό, πλαϊνό και πίσω μέρος του οχήματος για τη μείωση των «τυφλών σημείων».

Ζητούν επίσης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εξετάσει το ενδεχόμενο εφαρμογής μηδενικού επιτρεπόμενου ορίου συγκέντρωσης αλκοόλ στο αίμα για όλους τους «νέους» οδηγούς, καθώς και τους επαγγελματίες οδηγούς.

Συζήτηση: Δευτέρα 13 Νοεμβρίου

Ψηφοφορία: Τρίτη 14 Νοεμβρίου

Διαδικασία: μη νομοθετικό ψήφισμα

Δείτε αναλυτικά το Σχέδιο ψηφίσματος εδώ.

Η ευθύνη του εκχωρητή απαίτησης κατά τα άρθρα 467-468 ΑΚ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΓΕΩΡΓΑΚΗ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Η Διαμεσολάβηση