logo-print

Άρθρο 9 - Κοινή Υπουργική Απόφαση ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/27454/2631 - Ανάθεση διαχείρισης και λειτουργίας Πληροφοριακού Συστήματος στο TEE

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

14/11/2017

Κωδικοποιημένο
Φορολογικός Πολυκώδικας - Σεπτέμβριος 2022

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΠΑΡΜΠΑΣ

ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ

 

Ένδικη προστασία για ακίνητο φερόμενο ως "άγνωστου" ιδιοκτήτη - Β έκδοση, Βιβλιοθήκη Δικαίου Κτηματολογίου Νο 19 -

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ ΤΣΙΛΙΓΓΕΡΙΔΟΥ

Η συμπλήρωση και προσαρμογή του υπάρχοντος πληροφοριακού συστήματος αυθαιρέτων, η ανάπτυξη του πληροφοριακού συστήματος της παρ. 1 άρθρου 1 της παρούσας σύμφωνα με τις προβλέψεις του ν. 4495/2017, καθώς και η λειτουργία και διαχείριση αυτών ανατίθεται στο Τεχνικό Επιμελητήριο της Ελλάδος (Τ.Ε.Ε.).

1. Παρεχόμενες Υπηρεσίες του Διαχειριστή του Πληροφοριακού Συστήματος

Το Τεχνικό Επιμελητήριο της Ελλάδος (Τ.Ε.Ε.) ως διαχειριστής του πληροφοριακού συστήματος για την διεκπεραίωση των δηλώσεων υπαγωγής στο ν. 4178/2013 (Α΄174) και στον παρόντα νόμο, παρέχει υπηρεσίες προς το ΥΠΕΝ, τους Μηχανικούς και τους Πολίτες. Στις υπηρεσίες αυτές περιλαμβάνονται η λειτουργία του πληροφοριακού συστήματος, η παροχή δικτύων και υποστηρικτικών υπηρεσιών, η υποστήριξη των Μηχανικών στην λειτουργία του συστήματος, η υποστήριξη της Είσπραξης των Παραβόλων και του Ειδικού Προστίμου, η υποστήριξη των Υπηρεσιών Δόμησης και των Παρατηρητηρίων στη χρήση του συστήματος, και η διοργάνωση ημερίδων για ενημέρωση σχετικά με τον νέο νόμο υπό την εποπτεία του ΥΠΕΝ.

2. Καθορισμός Ποσοστού Ανταπόδοσης

Το ύψος του ποσού ανταπόδοσης για την ηλεκτρονική έκδοση πράξεων υπαγωγής δηλώσεων αυθαίρετων σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4495/2017 ορίζεται σε δεκαπέντε (15) ευρώ.

Για την διεκπεραίωση αιτημάτων τροποποιήσεων δηλώσεων, που βρίσκονται σε οριστική υπαγωγή ή έχουν περαιωθεί,το ποσό ανταπόδοσης ορίζεται σε 10 €.

Η πληρωμή του ποσού ανταπόδοσης αποτελεί προϋπόθεση για την έκδοση των διοικητικών εγγράφων από το πληροφοριακό σύστημα του ΤΕΕ και την αποδοχή και ολοκλήρωση των διαδικασιών υποβολής δηλώσεων και βεβαιώσεων σε κάθε στάδιο.

Τυχόν βεβαιώσεις του ν. 4178/2013 που δεν έχουν εξοφλήσει το προβλεπόμενο ποσοστό ανταπόδοσης που έχει εκδοθεί δεν μπορούν να μεταφερθούν στον ν. 4495/2017 πριν την εξόφλησή του.

3. Διαδικασία και Τρόπος Είσπραξης

Για την είσπραξη του ποσοστού ανταπόδοσης υπέρ του Τ.Ε.Ε. παρέχονται τουλάχιστον οι αντίστοιχοι τρόποι καταβολής με αυτούς που ισχύουν για την πληρωμή του παραβόλου και του ειδικού προστίμου κατά τις κείμενες διατάξεις. Το ποσό κατατίθεται σε τραπεζικό λογαριασμό του Τ.Ε.Ε. Με απόφαση της Διοικούσας επιτροπής του Τ.Ε.Ε. και προς διευκόλυνση των μηχανικών και των πολιτών δύναται να καθορίζονται επιπλέον τρόποι πληρωμής.

4. Περιοδική Απολογιστική Αναφορά

Το Τ.Ε.Ε. υποχρεούται να παρέχει στο Υπουργείο Οικονομικών και στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας εξαμηνιαία απολογιστικά στοιχεία των εισπράξεων του ποσοστού ανταπόδοσης.

5. Το Τ.Ε.Ε. φέρει την ευθύνη της λειτουργίας και συντήρησης του πληροφοριακού συστήματος και υποχρεούται να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη και συνεχή λειτουργία του σύμφωνα με τις απαιτήσεις της παρούσας.

Ιδιωτικό Ασφαλιστικό Δίκαιο Ζ έκδοση
Η παραγραφή των εγκλημάτων

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send