logo-print

Άρθρο 10 - Κοινή Υπουργική Απόφαση ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/27454/2631 - Γενικές Διατάξεις

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

14/11/2017

Κωδικοποιημένο
Airbnb Η πολεοδομική αντιμετώπιση

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ - ΧΩΡΟΤΑΞΙΑ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ

Το δίκαιο ακινήτων στην ολομέλεια του Αρείου Πάγου-Σειρά Συλλογές Νομολογίας ΕπΑΚ Νο 1

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

1.α Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, οι Υπηρεσίες Δόμησης των Δήμων, τα τοπικά παρατηρητήρια έχουν πρόσβαση στο πληροφοριακό σύστημα μόνο για την ανάγνωση των στοιχείων και όχι για την επεξεργασία τους. Για την πρόσβαση χρησιμοποιούνται οι ίδιοι κωδικοί με τους αντίστοιχους γεωγραφικούς περιορισμούς που έχουν διατεθεί από το Τ.Ε.Ε. για την εποπτεία των δηλώσεων του ν. 4014/2011 και του ν. 4178/2013. Νέοι κωδικοί αποστέλλονται μετά από αίτημα του ενδιαφερόμενης υπηρεσίας προς τον φορέα διαχείρισης του πληροφοριακού συστήματος.

β. Οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του Υπουργείου Οικονομικών και τα περιφερειακά παρατηρητήρια έχουν πρόσβαση στο πληροφοριακό σύστημα για την επεξεργασία των στοιχείων και τη δημιουργία βάσης δεδομένων προς εξαγωγή στατιστικών στοιχείων και συμπερασμάτων.

2. Στις έντυπες αναφορές των πράξεων υπαγωγής και των επιμέρους εντύπων και φύλλων αυτής, καθώς και των βεβαιώσεων μεταβίβασης που παράγονται από το πληροφοριακό σύστημα, αναγράφεται ο μοναδικός ηλεκτρονικός κωδικός ελέγχου (Η.Κ.Ε.) που αντιστοιχεί σε κάθε δήλωση υπαγωγής ή βεβαίωση. Μέσω της ειδικής ιστοσελίδας του Τ.Ε.Ε. παρέχονται ηλεκτρονικά αντίγραφα με τη χρήση του εκδιδόμενου Η.Κ.Ε. προς τους ιδιοκτήτες καθώς και τους Συμβολαιογράφους και τους Δικηγόρους που συμμετέχουν στη σύνταξη συμβολαιογραφικών πράξεων.

3. Η αίτηση, για χορήγηση προς τρίτους αντιγράφων υποβληθεισών ή υποβαλλομένων αιτήσεων υπαγωγής αυθαιρέτου κατασκευής ή χρήσεως στις ρυθμίσεις του ν. 4495/2017, η χορήγηση των αιτηθέντων στοιχείων, πραγματοποιείται αποκλειστικά από τις ΥΔΟΜ και τα τοπικά Παρατηρητήρια, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 2690/1999 (ΦΕΚ 45/Α΄) περί πρόσβασης πολιτών σε διοικητικά και ιδιωτικά έγγραφα και τις διατάξεις του ν. 2472/1997 (ΦΕΚ 50/Α΄) περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.

4. Μέχρι την έκδοση της κοινής υπουργικής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, καθορισμού της διαδικασίας είσπραξης του ειδικού προστίμου κατ’ εξουσιοδότηση του άρθρου 124 του ν. 4495/2017, εφαρμόζονται και ισχύουν για την κατάθεση στα τραπεζικά ιδρύματα και την απόδοση στους δικαιούχους, οι σχετικές συμβάσεις που καταρτίστηκαν με τα τραπεζικά ιδρύματα βάσει διατάξεων και υπουργικών αποφάσεων των προγενέστερων για την υπαγωγή αυθαίρετων κατασκευών ν. 4014/2011 και ν. 4178/2013.

Η ευθύνη του εκχωρητή απαίτησης κατά τα άρθρα 467-468 ΑΚ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΓΕΩΡΓΑΚΗ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Το μέτρο απόδειξης στην πιθανολόγηση ΕΠολΔ 30
send