logo-print

Εξώδικο του ΙΣΑ στη Γενική Γραμματέα Ισότητας για το σποτ περί σεξουαλικής παρενόχλησης

«Συκοφαντικό και επικίνδυνο σποτ που θίγει την τιμή και υπόληψη των Ελλήνων γιατρών»

20/11/2017

20/11/2017

Ποινικός Κώδικας Ι
Πολυκώδικας - Απρίλιος 2023

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

O Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών απέστειλε εξώδικη διαμαρτυρία στη Φωτεινή Κούβελα, Γενική Γραμματέα Ισότητας για απαράδεκτο video της Γενικής Γραμματέας στο πλαίσιο καμπάνιας για την σεξουαλική παρενόχληση, το οποίο παρουσιάζει παιδίατρο να παρενοχλεί σεξουαλικά μητέρα.

Ο ΙΣΑ ζητά να παύσει άμεσα η προβολή του καθώς θίγει την τιμή και υπόληψη των Ελλήνων γιατρών.

Ο ΙΣΑ παρά το γεγονός ότι καταδικάζει τη σεξουαλική παρενόχληση θεωρεί ότι το συγκεκριμένο βίντεο είναι συκοφαντικό, ανυπόστατο και επικίνδυνο.

Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι προβάλλεται και φέρεται να είναι βασισμένο σε πραγματικό γεγονός, χωρίς τέτοια καταγγελία να έχει υποβληθεί.

Σε κάθε περίπτωση, και χωρίς να μπορούμε να αμφισβητήσουμε ότι ένα τέτοιο μεμονωμένο και ακραίο περιστατικό έχει λάβει χώρα, το συγκεκριμένο spot είναι συκοφαντικό για το ιατρικό σώμα, θίγει το κύρος, την ηθική και κοινωνική αξία συλλήβδην όλων των Ελλήνων γιατρών που ευόρκως παρέχουν τις υπηρεσίες τους στους Έλληνες ασθενείς και διαταράσσει επιπλέον τη σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ ιατρού και ασθενή.

Επειδή σκοπός του Ιατρικού Συλλόγου είναι μεταξύ άλλων και η μέριμνα για τη διατήρηση της επιστημονικής και ηθικής ικανότητας του ιατρικού σώματος να εξυπηρετήσει με προθυμία τους αρρώστους, καθώς και περιφρούρηση της αξιοπρέπειας των μελών του ζητά άμεσα να σταματήσει η προβολή του.

Πηγή: isa.gr

Προκαταρκτική εξέταση - ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ)

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΜΑΡΙΑ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΟΥ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΚΑΚΗΣ

Διαδίκτυο & τεχνητή νοημοσύνη στο ελληνικό δίκαιο

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΕΚΟΣ

ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ & ΔΙΚΑΙΟ