logo-print

Άρθρο 44 - Νόμος 4504/2017 - Αίτηση Εξαίρεσης

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

29/11/2017

Υπό κωδικοποίηση
Τα υποκειμενικά και αντικειμενικά όρια της συμφωνίας περί διαιτησίας

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Σύχρονα και κρίσιμα θέματα της συνταγματικής νομολογίας του ελεγκτικού συνεδρίου

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

1. Κάθε μέλος του Συμβουλίου, που εκτιμά ότι υπάρχει λόγος εξαίρεσής του, οφείλει να τον αναφέρει στο Συμβούλιο και αυτό αποφασίζει, σύμφωνα με τη διαδικασία των επόμενων παραγράφων.

2. Ο εγκαλούμενος μπορεί, πριν από την έναρξη της συνεδρίασης, να ζητήσει εγγράφως από τον Πρόεδρο την εξαίρεση μελών του Συμβουλίου για τα οποία συντρέχει κάποιος από τους λόγους του άρθρου 40. Δεν δικαιούται, όμως, να ζητήσει την εξαίρεση τόσου αριθμού μελών, ώστε να μην σχηματίζεται απαρτία.

3. Ο Πρόεδρος διαβιβάζει την αίτηση εξαίρεσης στα μέλη κατά των οποίων στρέφεται, προκειμένου αυτά να αναφέρουν εγγράφως επί των προτεινομένων λόγων.

4. Τα μέλη αυτά απέχουν από τη διαδικασία αξιολόγησης της αίτησης εξαίρεσής τους και το Συμβούλιο συμπληρώνεται ειδικά προς τούτο με τα αναπληρωματικά μέλη, κατά τη σειρά αναγραφής τους στην απόφαση συγκρότησης.

5. Αν έχει ζητηθεί η εξαίρεση του Προέδρου, την προεδρία αναλαμβάνει ο αναπληρωτής του ή ο αρχαιότερος από τα μέλη του Συμβουλίου.

6. Το Συμβούλιο, που συγκροτείται με τη συμμετοχή των αναπληρωματικών μελών, αφού λάβει υπόψη του και τις απόψεις των μελών των οποίων ζητείται η εξαίρεση, αποφασίζει κατά πλειοψηφία επί της αίτησης και συντάσσει σχετικό πρακτικό.

7. Αν η αίτηση εξαίρεσης γίνει δεκτή, τα εξαιρεθέντα μέλη απέχουν των συνεδριάσεων και στις θέσεις τους παραμένουν οριστικά τα αναπληρωματικά μέλη, για να κρίνουν τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Δίκαιο αναγκαστικής εκτελέσεως ΙΙ, 3η έκδ.
Η αστική ευθύνη του οδικού μεταφορέα κατά τη CMR
send