logo-print

Θέση Νομικού στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΑΣΕΠ)

Με εξειδίκευση στο Διοικητικό ή Συνταγματικό ή Ευρωπαϊκό Δίκαιο (σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου)

24/01/2018

25/01/2018

Προκαταρκτική εξέταση - ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ)

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΜΑΡΙΑ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΟΥ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΚΑΚΗΣ

Η φορολογική ενημερότητα

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ​

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΤΣΟΣ

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η Προκήρυξη του ΑΣΕΠ για την πλήρωση τεσσάρων (4) θέσεων Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α.) με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας τριών (3) ετών.

Μεταξύ των θέσεων βρίσκεται και μία θέση Νομικού με εξειδίκευση στο Διοικητικό ή Συνταγματικό ή Ευρωπαϊκό Δίκαιο.

Διαβάστε επίσης: Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών: Δημοσιεύθηκε η προκήρυξη για τις θέσεις Επιστημονικού Προσωπικού

Για τη θέση αυτή απαιτείται:

1. Πτυχίο ή δίπλωμα Νομικής (ΑΕΙ ή το ομώνυμο πτυχίο ή δίπλωμα Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου ΑΕΙ ή Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής ΑΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμος τίτλος σχολών της ημεδαπής ή αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας)

2. Διδακτορικό δίπλωμα σε θέματα Διοικητικού ή Συνταγματικού ή Ευρωπαϊκού Δικαίου ή Μεταπτυχιακός τίτλος σε θέματα Διοικητικού ή Συνταγματικού ή Ευρωπαϊκού Δικαίου και αντίστοιχη εμπειρία τουλάχιστον 2 ετών μετά την απόκτηση του μεταπτυχιακού τίτλου.

3. Άριστη γνώση της Αγγλικής ή Γαλλικής ή Γερμανικής γλώσσας και γνώση χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα: α) επεξεργασίας κειμένων, β) υπολογιστικών φύλλων, γ) υπηρεσιών διαδικτύου

Οι υποψήφιοι/ες για τη θέση ΕΕΠ Νομικού με εξειδίκευση στο Διοικητικό ή Συνταγματικό ή Ευρωπαϊκό Δίκαιο (κωδ. 10003) πρόκειται να απασχοληθούν στο σχεδιασμό των επιμορφωτικών προγραμμάτων για στελέχη της δημόσιας διοίκησης, στην εκπόνηση ειδικών μελετών και ερευνών και στις επιστημονικές δραστηριότητες που κατά καιρούς αναλαμβάνει το Ε.Κ.Δ.Δ.Α. (επιστημονική ευθύνη συνεδρίων, συνεργασία με εκπαιδευτικά ιδρύματα του εξωτερικού και διεθνείς οργανισμούς, κ.λπ.). Στην ανίχνευση και καταγραφή των εκπαιδευτικών αναγκών, υλοποίηση και αξιολόγηση των προγραμμάτων επιμόρφωσης.

Ειδικότερα, οι ανάγκες του Ε.Κ.Δ.Δ.Α. για τον προγραμματισμό και την υλοποίηση μαθημάτων-σεμιναρίων με αντικείμενο το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την δράση της δημόσιας διοίκησης και διασφαλίζει την προστασία των δικαιωμάτων των χρηστών της. Η επιμόρφωση σε θέματα νομιμότητας και διαφάνειας, τήρησης των διοικητικών διαδικασιών, συμμόρφωσης της διοίκησης σε δεσμεύσεις που προκύπτουν από το Ενωσιακό Δίκαιο, αλλά και υποστήριξης των διαρκώς διευρυνόμενων ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, απαιτεί εξειδίκευση είτε σε ένα από τους δυο σπουδαιότερους κλάδους του Δημόσιου Δικαίου (Συνταγματικό Δίκαιο και Διοικητικό Δίκαιο) είτε στο ευρωπαϊκό δίκαιο.

Να σημειωθεί ότι πτυχίο Νομικών σπουδών γίνεται δεκτό ως βασικός τίτλος και για δύο ακόμα προκηρυσσόμενες θέσεις Διοίκησης οργανώσεων και ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού με έμφαση σε θέματα Εκπαίδευσης.

Δείτε αναλυτικά την προκήρυξη εδώ.

Εγχειρίδιο Πολιτικής Δικονομίας - 4η έκδοση

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΑ​

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΑΣ

Ένδικα Μέσα και Ανακοπές - Β έκδοση

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΔΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΠΕΣ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

send