logo-print

Άρθρο 4 - Κοινή Υπουργική Απόφαση Γ4α/Γ.Π οικ.4044 - Διαδικασία Δομημένης Συνέντευξης

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

22/02/2017

Κωδικοποιημένο
Πολυκώδικας Μάρτιος 2024 No 5
Ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα - 5η έκδοση καλλιτεχνικό

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

α. Η συνέντευξη διαιρείται σε δύο ομάδες ερωτήσεων. Η πρώτη ομάδα (ομάδα Α) περιλαμβάνει συγκεκριμένες ερωτήσεις με τις οποίες αξιολογείται η καταλληλότητα του υποψηφίου για την θέση (ή τις θέσεις) με βάση την πρόσφατη εργασιακή του εμπειρία (πίνακες 1 και 2) και τις διοικητικές ικανότητες για υποψηφίους διευθυντές (πίνακας 3).

Με τη δεύτερη ομάδα (ομάδα Β) ερωτήσεων αξιολογείται η εν γένει προσωπικότητα του υποψηφίου, όπως αυτή προσδιορίζεται με βάση την ικανότητα αντίληψης του γενικότερου περιβάλλοντος που διαμορφώνει το πλαίσιο της στρατηγικής για το δημόσιο σύστημα υγείας, την ικανότητα ανάληψης πρωτοβουλιών σε συνδυασμό με την ικανότητα επίδειξης συλλογικού πνεύματος όπως αυτό εκφράζεται με την ενεργητική συμβολή στη διαμόρφωση και υλοποίηση της στοχοθεσίας της μονάδας, τη δυνατότητα ανταπόκρισης σε έκτακτες καταστάσεις, το σεβασμό στα δικαιώματα των ληπτών υπηρεσιών υγείας, την ικανότητα συμβολής στην εύρυθμη λειτουργία της μονάδας και την καλύτερη οργάνωση των υπηρεσιών που αυτή παρέχει.

Ειδικότερα, για τους υποψηφίους για διευθυντικές θέσεις, μέσω των ερωτήσεων της ομάδας Β, ανιχνεύεται επιπλέον η ικανότητα της σωστής κατανομής ρόλων στο προσωπικό της μονάδας με τρόπο που να αναδεικνύει τα προσόντα και τις ειδικές δεξιότητες του καθενός, καθώς και η διάθεση μετάδοσης γνώσεων στους νεώτερους συναδέλφους.

Η διαδικασία της δομημένης συνέντευξης διενεργείται σύμφωνα με τους πίνακες της συνέντευξης του παραρτήματος.

β. Η συνολική βαθμολογία των ερωτήσεων (ομάδα Α και ομάδα Β) για τις θέσεις των επιμελητών ανάγεται σε 200 μόρια τα οποία αναλύονται ως εξής:

- 50 μόρια για τον πίνακα 1 της ομάδας Α

- 100 μόρια για τον πίνακα 2 της ομάδας Α και

- 50 μόρια για την Β ομάδα των ερωτήσεων

γ. Η συνολική βαθμολογία των ερωτήσεων (ομάδα Α και ομάδα Β) για τις θέσεις των διευθυντών ανάγεται σε 250 μόρια τα οποία αναλύονται ως εξής:

- 50 μόρια για τον πίνακα 1 της ομάδας Α

- 100 μόρια για τον πίνακα 2 της ομάδας Α

- 50 μόρια για τον πίνακα 3 της ομάδας Α και

- 50 μόρια για την Β ομάδα των ερωτήσεων.

δ. Οι υποψήφιοι που θα υποβληθούν στην διαδικασία της δομημένης συνέντευξης, και με δεδομένο ότι οι ερωτήσεις της πρώτης ομάδας είναι γνωστές εκ των προτέρων σύμφωνα με τους πίνακες των συνεντεύξεων 1, 2 και 3 του παραρτήματος, μπορούν να προσκομίσουν οποιοδήποτε στοιχείο μπορεί να τεκμηριώσει το βάσιμο των απαντήσεών τους.

ε. Τα μέλη του Συμβουλίου βαθμολογούν, το καθένα ατομικά, την κάθε κατηγορία απαντήσεων. Η τελική βαθμολογία της συνέντευξης προκύπτει από το μέσο όρο της βαθμολογίας των κριτών για κάθε κατηγορία.

Τα υποκειμενικά και αντικειμενικά όρια της συμφωνίας περί διαιτησίας

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Εγκλήματα κατά της ιδιοκτησίας 2η έκδοση- καλλιτεχνικό

ΜΠΙΤΖΙΛΕΚΗΣ Ν.

ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ