logo-print

Άρθρο 5 - Κοινή Υπουργική Απόφαση Γ4α/Γ.Π οικ.4044 - Επιλογή υποψηφίων

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

22/02/2017

Κωδικοποιημένο
Δίκαιο Δημοσίων Συμβάσεων Δ έκδοση

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΑΙΚΟΣ

Φορολογικός Πολυκώδικας - Σεπτέμβριος 2022

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΠΑΡΜΠΑΣ

ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ

 

α. Μέσω της τελικής μοριοδότησης και κατάταξης επιλέγεται από το Συμβούλιο Κρίσης και Επιλογής ο πρώτος υποψήφιος, που για κάθε θέση είναι διαφορετικός.

Η επιλογή γίνεται ως εξής: επιλέγονται ισάριθμοι με τον αριθμό των προκηρυγμένων θέσεων με βάση την σειρά κατάταξης από την μοριοδότηση, ως πρώτοι - ένας για κάθε θέση και με βάση την δήλωση προτίμησης. (Παράδειγμα: για πέντε (5) θέσεις Α ειδικότητας, και με βάση τους πέντε πρώτους σε βαθμολογία για κάθε μία από αυτές τις πέντε θέσεις, έχει προκύψει ένας κατάλογος πρωτευσάντων που περιλαμβάνει π.χ. δεκαπέντε (15) υποψηφίους. Οι δεκαπέντε αυτοί υποψήφιοι κατατάσσονται σε σειρά από 1 έως 15 με βάση την τελική μοριο­δότηση του καθενός. Οι πέντε (5) πρώτοι μεταξύ των δεκαπέντε (15) επιλέγονται για να καταλάβουν τις πέντε (5) αυτές θέσεις. Ο πρώτος μεταξύ των πέντε (5) θα επιλεγεί για την θέση που έχει δηλώσει ως πρώτη προτίμηση. Ο δεύτερος μεταξύ των πέντε (5) θα επιλεγεί για την θέση που έχει δηλώσει ως πρώτη προτίμηση, αν αυτή είναι διαφορετική από του πρώτου. Αν η πρώτη προτίμηση του δεύτερου συμπίπτει με την πρώτη προτίμηση του πρώτου, τότε αυτός, ο δεύτερος, επιλέγεται για την θέση που έχει ως δεύτερη προτίμηση κ.ο.κ.) Δεν μπορεί να επιλεγεί υποψήφιος για θέση που δεν έχει δηλώσει ως προτίμηση.

Η τελική μοριοδότηση και η με βάση αυτή κατάταξη και επιλογή των υποψηφίων για κάθε θέση, αναρτάται στην ιστοσελίδα της Δ.Υ.ΠΕ.

β. Οι υποψήφιοι που έχουν επιλεγεί ως πρώτοι για κάθε θέση, μέσα σε πέντε (5) ημερολογιακές ημέρες πρέπει να δηλώσουν στο Συμβούλιο αν αποδέχονται τη θέση. Κοινή δήλωση υποψηφίων που επιλέχτηκαν ως πρώτοι για μεταξύ τους αλλαγή σε θέσεις που έχουν προτιμήσει, γίνεται αποδεκτή από το Συμβούλιο.

Αμέσως μετά τις δηλώσεις αποδοχής, η απόφαση του Συμβουλίου διαβιβάζεται από τη Δ.Υ.ΠΕ. στην αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Υγείας μαζί με τον πίνακα κατάταξης των υποψηφίων που υποβλήθηκαν στη διαδικασία της δομημένης συνέντευξης και εκκινεί η διαδικασία διορισμού σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις. Σε περίπτωση δήλωσης μη αποδοχής της θέσης από κάποιον υποψήφιο, επιλέγεται ο αμέσως επόμενος στην κατάταξη και ακολουθείται η διαδικασία που περιγράφεται στα προηγούμενα εδάφια.

γ. Υποψήφιος που δεν έχει επιλεγεί για κάποια από τις θέσεις της Δ.Υ.ΠΕ. για τις οποίες έχει υποβάλει υποψηφιότητα, μπορεί να επιλεγεί για θέση σε νοσοκομείο ή Κέντρο Υγείας άλλης Υ.ΠΕ. εφόσον για την θέση αυτή δεν έχουν υποβληθεί υποψηφιότητες ή οι επιλεγέντες έχουν αποποιηθεί τον διορισμό και δεν ακολουθούν άλλοι στην σειρά κατάταξης. Η επιλογή γίνεται μετά από πρόσκληση ενδιαφέροντος από τη Δ.Υ.ΠΕ. και δήλωση αποδοχής του υποψηφίου. Σε περίπτωση που υπάρχουν πάνω από μία δηλώσεις αποδοχής, επιλέγεται ο υποψήφιος με την υψηλότερη μοριοδότηση από το συμβούλιο της Δ.Υ.ΠΕ. στην οποία είχε υποβάλει υποψηφιότητα.

Επαγγελματικό ποδόσφαιρο, 2η έκδ., 2023

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ

Η αστική ιατρική ευθύνη στο πεδίο της ανθρώπινης αναπαραγωγής - Συμβολές Αστικού Δικαίου Νο 8 -

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΦΥΤΡΟΥ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΒΙΟΗΘΙΚΗ - ΒΙΟΔΙΚΑΙΟ - ΙΑΤΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ