logo-print

Άρθρο 2 - Προεδρικό Διάταγμα 7/2018 - (Άρθρο 2 της Οδηγίας) Πεδίο εφαρμογής

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

01/07/2018

Κωδικοποιημένο
H ένωση δικαίου

ΙΩΑΝΝΗ ΣΑΡΜΑΣ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Το εφαρμοστέο δίκαιο ως προς τις έννομες συνέπειες των δικαστικών αποφάσεων - Μελέτες ΕΡΜΕΚ Νο 11

1. Οι διατάξεις του παρόντος εφαρμόζονται στα πακέτα που προσφέρονται προς πώληση ή πωλούνται από εμπόρους σε ταξιδιώτες και στους συνδεδεμένους ταξιδιωτικούς διακανονισμούς που παρέχονται από εμπόρους για ταξιδιώτες.

2. Οι διατάξεις του παρόντος δεν εφαρμόζονται:

α) στα πακέτα και στους συνδεδεμένους ταξιδιωτικούς διακανονισμούς που καλύπτουν περίοδο μικρότερη των 24 ωρών, εκτός εάν περιλαμβάνεται διανυκτέρευση,

β) στα πακέτα που προσφέρονται και στους συνδεδεμένους ταξιδιωτικούς διακανονισμούς που πραγματοποιούνται περιστασιακά και σε μη κερδοσκοπική βάση και μόνο σε περιορισμένη ομάδα ταξιδιωτών,

γ) στα πακέτα και τους συνδεδεμένους ταξιδιωτικούς διακανονισμούς που αγοράζονται βάσει γενικής συμφωνίας για το διακανονισμό επαγγελματικού ταξιδιού μεταξύ εμπόρου και άλλου φυσικού ή νομικού προσώπου, το οποίο ενεργεί για σκοπούς που αφορούν την εμπορική, επιχειρηματική, βιοτεχνική ή επαγγελματική του δραστηριότητα.

3. Με την επιφύλαξη των διατάξεων του παρόντος για τους Συνδεδεμένους Ταξιδιωτικούς Διακανονισμούς, για την άσκηση των δραστηριοτήτων που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του παρόντος π.δ. οι επιχειρήσεις περιβάλλονται τον τύπο του τουριστικού γραφείου σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

4. Οι διατάξεις του παρόντος δεν θίγουν το γενικό δίκαιο περί συμβάσεων, όπως τους κανόνες περί του κύρους, της κατάρτισης και των έννομων συνεπειών μιας σύμβασης στον βαθμό που το παρόν προεδρικό διάταγμα δεν ρυθμίζει τις γενικές έννοιες του δικαίου των συμβάσεων.

Δίκαιο σημάτων Ερμηνεία Ν. 4679/2020 περί σημάτων

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΡΟΚΑΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

Εγχειρίδιο Εργατικού Δικαίου - Ατομικές Εργασιακές Σχέσεις Η έκδοση
send