logo-print

Άρθρο 104 - Νόμος 4514/2018 - Τροποποίηση του ν. 4209/2013 (Άρθρο 92 της Οδηγίας 2014/65/ΕΕ)

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

30/01/2018

Υπό κωδικοποίηση
Το εφαρμοστέο δίκαιο ως προς τις έννομες συνέπειες των δικαστικών αποφάσεων - Μελέτες ΕΡΜΕΚ Νο 11
Τα υποκειμενικά και αντικειμενικά όρια της συμφωνίας περί διαιτησίας

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

1. Μετά την υποπερίπτωση στστ΄ της περίπτωσης ιη΄ της παρ. 1 του άρθρου 4 του ν. 4209/2013 προστίθεται υποπερίπτωση ζζ΄ ως εξής:

«ζζ) το κράτος-μέλος εκτός του κράτους-μέλους καταγωγής, στο οποίο ένας ΔΟΕΕ της ΕΕ παρέχει τις υπηρεσίες που αναφέρονται στην παράγραφο 4 του άρθρου 6,».

2. Ο τίτλος και οι παράγραφοι 1 και 2 του άρθρου 33 του ν. 4209/2013 τροποποιούνται ως εξής:

«Άρθρο 33 

Προϋποθέσεις για τη διαχείριση ΟΕΕ της ΕΕ εγκατεστημένων σε άλλα κράτη-μέλη και για την παροχή υπηρεσιών σε άλλα κράτη-μέλη (Άρθρο 33 της Οδηγίας 2011/61/ΕΕ)

1. Η ΑΕΔΟΕΕ μπορεί, χωρίς εγκατάσταση ή μέσω της ίδρυσης υποκαταστήματος:

α) να διαχειρίζεται ΟΕΕ της ΕΕ εγκατεστημένους σε άλλο κράτος-μέλος, με την προϋπόθεση ότι η ΑΕΔΟΕΕ έχει λάβει από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς άδεια για τη διαχείριση του συγκεκριμένου τύπου ΟΕΕ,

β) να παρέχει σε άλλο κράτος-μέλος τις υπηρεσίες που αναφέρονται στην παράγραφο 4 του άρθρου 6 για τις οποίες έχει λάβει άδεια.

2. Η ΑΕΔΟΕΕ που προτίθεται να αρχίσει να ασκεί τις δραστηριότητες και να παρέχει τις υπηρεσίες που αναφέρονται στην παράγραφο 1 κοινοποιεί τις ακόλουθες πληροφορίες στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς:

α) το κράτος-μέλος στο οποίο προτίθεται να διαχειριστεί ΟΕΕ χωρίς εγκατάσταση ή με ίδρυση υποκαταστήματος ή να παρέχει τις υπηρεσίες που αναφέρονται στην παράγραφο 4 του άρθρου 6,

β) πρόγραμμα δραστηριοτήτων στο οποίο δηλώνονται ιδίως οι υπηρεσίες τις οποίες σκοπεύει να παρέχει και στο οποίο προσδιορίζονται οι ΟΕΕ τους οποίους σκοπεύει να διαχειρίζεται.».

Ένδικη προστασία για ακίνητο φερόμενο ως "άγνωστου" ιδιοκτήτη - Β έκδοση, Βιβλιοθήκη Δικαίου Κτηματολογίου Νο 19 -

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ ΤΣΙΛΙΓΓΕΡΙΔΟΥ

Η υποστήριξή της κατηγορίας υπό το πρίσμα του νέου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας

ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΟΥΔΕΛΗ

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ