logo-print

Πρακτικές οδηγίες προς δικηγόρους για τη λειτουργία της Υπηρεσίας Συνεργάτη ΔΣΑ στην κατάθεση δικογράφου

Ο συνεργάτης του ΔΣΑ θα βρίσκεται καθημερινά στο γραφείο του ΔΣΑ από τις 8:15 έως τις 13.00 για την παραλαβή των δικογράφων

29/03/2018

29/03/2018

Δίκαιο Αναγκαστικής Εκτελέσεως ΙΙΙ/α Β έκδοση
Δίκαιο Αναγκαστικής Εκτελέσεως ΙΙΙ/α Β έκδοση

Κατόπιν της αποφάσεως που έλαβε ο Δ.Σ.Α. για τη λειτουργία υπηρεσίας Συνεργάτη στις καταθέσεις δικογράφων τακτικής και ειδικών διαδικασιών του Πρωτοδικείου Αθηνών (Κτίριο 2), σας παραθέτουμε τις κάτωθι οδηγίες:

1) Προσκομίζουμε στο ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ Δ.Σ.Α. ένα (1) ΦΑΚΕΛΟ δικογραφίας με:

α) Ένα (1) Υπογεγραμμένο και σφραγισμένο πρωτότυπο δικόγραφο και δύο (2) σφραγισμένα αντίγραφα (δηλ. ένα αντίγραφο που θα κατατεθεί με το πρωτότυπο στη Γραμματεία και ένα αντίγραφο που θα επιστραφεί επικυρωμένο από τον  ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ Δ.Σ.Α. με επικολλημένο ή αποϋλοποιημένο μεγαρόσημο),

β) Εξουσιοδότηση του Πληρεξουσίου Δικηγόρου προς το ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ Δ.Σ.Α. με το περιεχόμενο που επισυνάπτεται (βλ. συνημμένο Νο 1)

γ) Γραμμάτιο προείσπραξης του Πληρεξουσίου Δικηγόρου και ένα (1) μεγαρόσημο,

δ) τον αριθμό προτεραιότητας (αύξ. αριθμ. Παραλαβής δικογράφου) που έχει ήδη λάβει ο πληρεξούσιος δικηγόρος από τη Γραμματεία.

2) Λαμβάνουμε από το ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ Δ.Σ.Α. αποδεικτικό παραλαβής φακέλου με τον αύξοντα αριθμό παραλαβής Δικογράφου ως απόδειξη προσκομιδής του δικογράφου προς κατάθεση.

3) Παραλαμβάνουμε ένα (1) επικυρωμένο αντίγραφο του κατατεθειμμένου δικογράφου μεταξύ 14.00 – 16.00 μ.μ. στο γραφείο Επιμελητών του Δ.Σ.Α., υπογράφοντας στο ΒΙΒΛΙΟ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΔΙΚΟΓΡΑΦΟΥ ο λαβών πληρεξούσιος δικηγόρος που αναφέρεται στο δικόγραφο ή εξουσιοδοτημένος (ασκούμενος) δικηγόρος Αθηνών.

4) Για ελλείψεις του Δικογράφου (δικονομικά, πλημμελής εκτύπωση κλπ.) φέρει ευθύνη αποκλειστικά ο συντάξας πληρεξούσιος δικηγόρος. Δεν παραλαμβάνονται δικόγραφα σε περίπτωση αποσβεστικής προθεσμίας / παραγραφής κλπ. και σε περίπτωση που κατατεθούν η ευθύνη της παράδοσής του σε ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ Δ.Σ.Α. ανήκει αποκλειστικά στον πληρεξούσιο δικηγόρο.

5) Ο ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ Δ.Σ.Α. μπορεί να παραλαμβάνει μόνον ένα (1) δικόγραφο προς κατάθεση από κάθε Πληρεξούσιο Δικηγόρο και εκδίδει μόνον ένα (1) επικυρωμένο αντίγραφο του κατατεθειμμένου δικογράφου. Σε περίπτωση που επιθυμεί κάποιος πληρεξούσιος δικηγόρος περισσότερα του ενός (1) επικυρωμένου αντιγράφου, επικυρώνει ο ίδιος εκ του εις χείρας του κεκυρωμμένου.

6) Διευκρινίζεται ότι η υπηρεσία ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ Δ.Σ.Α. έχει προαιρετικό – συμπληρωματικό χαρακτήρα και διαφέρει από τη μέχρι σήμερα ακολουθούμενη διαδικασία απευθείας παράδοσης του δικογράφου στη Γραμματεία άνευ αριθμού προτεραιότητας και μεταγενέστερης παραλαβής, η οποία εξακολουθεί να τελεί σε ισχύ.

Υπενθυμίζεται ότι:

Ο συνεργάτης του ΔΣΑ θα βρίσκεται καθημερινά από τις 8:15’ έως τις 13.00΄ στο γραφείο του ΔΣΑ, στο κτίριο 2 του Πρωτοδικείου Αθηνών (1ος όροφος), για την παραλαβή των δικογράφων.

Οι συνάδελφοι θα μπορούν να παραλαμβάνουν, αυθημερόν, τα αντίγραφα από τα γραφεία του Συλλόγου (Ακαδημίας 60 – 1ος όροφος), μετά τις 14.00’ (γραφείο Επιμελητών) και μέχρι τις 16.00’ επί αποδείξει.

Συνημμένα

exoysiodotisi.docx

Πηγή: dsa.gr
Το δίκαιο της απόδειξης στις διοικητικές διαφορές ουσίας (XXII & 327)

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΉ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ

Από τον πολιτικώς ενάγοντα στον παριστάμενο για την υποστήριξη της κατηγορίας

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ