logo-print

Επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα: «Noμική Εκπροσώπηση παιδιών αιτούντων άσυλο και προσφύγων»

Από τη Διεθνή Οργάνωση ‘DEFENCE FOR CHILDREN INTERNATIONAL’ και με την υποστήριξη του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών

Η επένδυση σε τίτλους ή τραπεζική κατάθεση με σκοπό την απόκτηση άδειας διαμονής στην Ελλάδα (Golden Visa)

ΣΠΗΛΙΟΣ ΜΟΥΖΟΥΛΑΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Η επένδυση σε τίτλους ή τραπεζική κατάθεση με σκοπό την απόκτηση άδειας διαμονής στην Ελλάδα (Golden Visa)

ΣΠΗΛΙΟΣ ΜΟΥΖΟΥΛΑΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Πρόσκληση Συμμετοχής σε επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα ‘‘Noμική Εκπροσώπηση παιδιών αιτούντων άσυλο και προσφύγων’’ που διοργανώνεται από τη Διεθνή Οργάνωση ‘DEFENCE FOR CHILDREN INTERNATIONAL’ και με την υποστήριξη του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, στην Αθήνα στις 12 Μαϊου 2018 με σκοπό την πιστοποιημένη κατάρτιση δικηγόρων στο Διεθνές Δίκαιο Δικαιωμάτων του Παιδιού και στο Προσφυγικό Δίκαιο.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα σχετικά νομικά εργαλεία και να καταρτισθούν στο νομικό χειρισμό ανάλογων υποθέσεων σε εσωτερικές και διεθνείς διαδικασίες.

Όσοι παρακολουθήσουν το σεμινάριο και ενδιαφέρονται θα συμπεριληφθούν στην πλατφόρμα εξωτερικών  νομικών συνεργατών του Ελληνικού Τμήματος της ‘Defence for Children International’ για τον από κοινού χειρισμό νομικών υποθέσεων παιδιών επί πληρωμή.

Το επιμορφωτικό σεμινάριο θα διεξαχθεί από έμπειρους νομικούς και δικηγόρους στον τομέα του Προσφυγικού Δικαίου και Δικαίου Δικαιωμάτων του Παιδιού καθώς και τους experts της ‘DEFENCE FOR CHILDREN INTERNATIONAL’ από την Ολλάνδία.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου να εξοικειωθούν με το ‘Handbook for Advocating for Refugee Children’s Rights’ της ‘Defence For Children International’ που χρησιμοποιείται από έμπειρους νομικούς σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη, το οποίο και θα λάβουν με το πέρας του σεμιναρίου.

To σεμινάριο αυτό διοργανώνεται μέσα στο πλαίσιο του ‘Children’s Rights Helpdesk’ που λειτουργεί στο Ελληνικό Τμήμα της ‘Defence for Children International’ ως απάντηση στο επαναλαμβανόμενο αίτημα δικηγόρων για περαιτέρω κατάρτισή τους στο Προσφυγικό Δίκαιο και Δίκαιο Δικαιωμάτων του Παιδιού προκειμένου να ανταποκριθούν στην αυξανόμενη ανάγκη για νομική εκπροσώπηση παιδιών προσφύγων, αιτούντων άσυλο ασυνόδευτων και μη.

Η συμμετοχή στο επιμορφωτικό σεμινάριο είναι δωρεάν και θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Τελετών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών στην οδό Ακαδημίας 60, Αθήνα από τις  09:30 – 18:00.

Όσοι επιθυμείτε να συμμετάσχετε παρακαλείσθε να στείλετε e-mail στο irispappa.dci@gmail.com  με τα στοιχεία σας: Ονοματεπώνυμο, Τηλέφωνο επικοινωνίας.

Στη συνέχεια θα λάβετε το αναλυτικό πρόγραμμα του επιμορφωτικού σεμιναρίου.

Πηγή: dsa.gr
ΕΣΔΑ Κατ΄άρθρο ερμηνεία

ΙΩΑΝΝΗ ΣΑΡΜΑΣ
ΞΕΝΟΦΩΝ ΚΟΝΤΙΑΔΗΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Δικαστικός Έλεγχος της Συνταγματικότητας των Νόμων και Ερμηνεία του Συντάγματος

Ευάγγελος Βενιζέλος

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send