logo-print

Άρθρο 4 - Προεδρικό Διάταγμα 40/2018 - Γενικές οδηγίες για τον τρόπο αξιολόγησης των μαθημάτων κατά τη διάρκεια του τετραμήνου

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

30/04/2018

Κωδικοποιημένο
Η επιμέλεια του παιδιού κατά τον Αστικό Κώδικα

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΕΚΚΑΣ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Η έναρξη της εκτέλεσης κατά τον ΚΠολΔ

1. Όλα τα μαθήματα εξετάζονται και βαθμολογούνται χωριστά ανά τετράμηνο.

2. Σε κάθε τετράμηνο, τα μαθήματα Γενικής Παιδείας που χωρίζονται σε κλάδους, εξετάζονται και βαθμολογούνται χωριστά για κάθε κλάδο. Στο Ατομικό Δελτίο Μαθητή/-τριας (Α.Δ.Μ.) καταχωρίζεται ξεχωριστός Προφορικός Βαθμός Τετραμήνου (Π.Β.Τ.) για κάθε κλάδο, ο οποίος αποτυπώνεται και στον έλεγχο επίδοσης. Στο τέλος κάθε τετραμήνου καταχωρίζεται ο Προφορικός Βαθμός Τετραμήνου (Π.Β.Τ) του μαθήματος, ο οποίος προκύπτει από τον μέσο όρο (Μ.Ο.) των Π.Β.Τ. των κλάδων του. (Ο Π.Β.Τ. του μαθήματος δεν λαμβάνεται υπόψη στον υπολογισμό του Βαθμού Ετήσιας Επίδοσης (Β.Ε.Ε.) του μαθήματος, όπως ορίζεται στο άρθρο 23).

3. Σε κάθε τετράμηνο, τα μικτά μαθήματα εξετάζονται και βαθμολογούνται χωριστά για κάθε μέρος τους. Στο Ατομικό Δελτίο Μαθητή/-τριας (Α.Δ.Μ.) καταχωρίζεται ξεχωριστός Προφορικός Βαθμός Τετραμήνου (Π.Β.Τ.) για κάθε μέρος, ο οποίος αποτυπώνεται και στον έλεγχο επίδοσης. Στο τέλος κάθε τετραμήνου καταχωρίζεται ο Προφορικός Βαθμός Τετραμήνου (Π.Β.Τ.) του μικτού μαθήματος, ο οποίος προκύπτει από τον μέσο όρο (Μ.Ο.) των Π.Β.Τ. των δύο μερών του. Ο Π.Β.Τ. του μικτού μαθήματος δεν λαμβάνεται υπόψη στον υπολογισμό του Βαθμού Ετήσιας Επίδοσης (Β.Ε.Ε.) του μικτού μαθήματος, όπως ορίζεται στο άρθρο 23.

Σημειώσεις επί του νόμου

Σύμφωνα με το άρθρο 44,  η ισχύς του παρόντος προεδρικού διατάγματος αρχίζει από το σχολικό έτος 2017-2018, εκτός εάν ορίζεται διαφορετικά στις επιμέρους διατάξεις του.

Διαδίκτυο & τεχνητή νοημοσύνη στο ελληνικό δίκαιο

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΕΚΟΣ

ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ & ΔΙΚΑΙΟ

Δίκαιο Αναγκαστικής Εκτελέσεως Ι - Γενικό Μέρος Γ έκδοση

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ