logo-print

Άρθρο 10 - Προεδρικό Διάταγμα 40/2018 - Λοιπά θέματα βαθμολόγησης ανά τετράμηνο

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

30/04/2018

Κωδικοποιημένο
Σύχρονα και κρίσιμα θέματα της συνταγματικής νομολογίας του ελεγκτικού συνεδρίου

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Επαγγελματικό ποδόσφαιρο, 2η έκδ., 2023

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ

1. Για μάθημα ή κλάδο μαθήματος που για οποιονδήποτε λόγο διδάχθηκε λιγότερο από δέκα (10) ώρες, δεν κατατίθεται βαθμολογία, εάν αποδεδειγμένα και δικαιολογημένα οι διδάσκουσες/-ντες δεν διαθέτουν επαρκή στοιχεία για την αξιολόγηση της επίδοσης των μαθητριών/-τών.

2. Δεν κατατίθεται βαθμολογία για τα μαθήματα «Θρησκευτικά» και «Φυσική Αγωγή» για τις/τους μαθήτριες/-τές και που έχουν νομίμως απαλλαγεί από την παρακολούθηση τους.

3. Με τη λήξη του Α’ και του Β’ τετραμήνου κάθε εκπαιδευτικός καταθέτει στη/στον Διευθύντρια/-ντή του σχολείου ονομαστική κατάσταση βαθμολογίας για κάθε τάξη ή τμήμα χωριστά.

4. Αν από την ονομαστική κατάσταση της βαθμολογίας λείπει βαθμός μαθήτριας/-τή, η/ο διδάσκουσα/-ων δικαιολογεί την έλλειψη του βαθμού με ενυπόγραφη σημείωση πάνω στην κατάσταση.

5. Με ευθύνη της/του Διευθύντριας/-ντή του σχολείου καιτης/του διδάσκουσας/-ντος εκπαιδευτικού, η προφορική βαθμολογία των μαθητριών/-τών καταχωρίζεται αμελλητί μετά από έλεγχο και αντιπαραβολή στο Α.Δ.Μ. και στο προβλεπόμενο πληροφοριακό σύστημα, όπως προβλέπεται από τις εκάστοτε διατάξεις. Για το Β’ τετράμηνο η καταχώριση γίνεται πριν από την έναρξη των γραπτών προαγωγικών ή απολυτηρίων και πτυχιακών εξετάσεων. Μετά την καταχώριση δεν επιτρέπεται καμία μεταβολή, εκτός από την περίπτωση λανθασμένης καταχώρισης, η οποία διαπιστώνεται με ειδική Πράξη του Συλλόγου Διδασκόντων, επαρκώς αιτιολογημένη, και οπωσδήποτε πριν από την έκδοση των αποτελεσμάτων.

6. Μαθήτρια/-τής που δεν παραδίδει (υποχρεωτική) ατομική εργασία που της/του έχει ανατεθεί βαθμολογείται στην εργασία αυτή με τον κατώτερο βαθμό «κακώς», μηδέν (0).

Σημειώσεις επί του νόμου

Σύμφωνα με το άρθρο 44,  η ισχύς του παρόντος προεδρικού διατάγματος αρχίζει από το σχολικό έτος 2017-2018, εκτός εάν ορίζεται διαφορετικά στις επιμέρους διατάξεις του.

Το προσύμφωνο στο κτηματολογικό δίκαιο - Βιβλιοθήκη Δικαίου Κτηματολογίου Νο 23
Αυτοδύναμα Ασφαλιστικά Μέτρα

Βασίλειος Α. Χατζηϊωάννου

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ