logo-print

Άρθρο 11 - Προεδρικό Διάταγμα 40/2018 - Κοινοποίηση προφορικής βαθμολογίας - Ενημέρωση των γονέων/κηδεμόνων

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

30/04/2018

Κωδικοποιημένο
Φορολογικός Πολυκώδικας - Σεπτέμβριος 2022

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΠΑΡΜΠΑΣ

ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ

 

Η επιμέλεια του παιδιού κατά τον Αστικό Κώδικα

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΕΚΚΑΣ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

1. Στο τέλος κάθε τετραμήνου και μετά την κατάθεση και καταχώριση της προφορικής βαθμολογίας, καλούνται οι κηδεμόνες των ανήλικων μαθητριών/-τών και οι ενήλικες/οι μαθήτριες/-τές για ενημέρωση αναφορικά με την επίδοση, την επιμέλεια, τη φοίτηση και τη συμπεριφορά τους και τους επιδίδεται ο ατομικός έλεγχος προόδου της/του μαθήτριας/-τή.

2. Με ευθύνη της/του Διευθύντριας/-ντή και με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων στα μέσα κάθε τετραμήνου οργανώνεται μία (1) τουλάχιστον συνάντηση κηδεμόνων, με σκοπό την ενημέρωση τους για την πρόοδο των μαθητριών/-τών.

3. Κατόπιν συνεννόησης Διευθύντριας/-ντή και διδασκουσών/-όντων, ορίζεται πρόγραμμα ενημέρωσης των γονέων/κηδεμόνων, σύμφωνα με το οποίο κάθε εκπαιδευτικός έχει την υποχρέωση μία (1) τουλάχιστον ημέρα την εβδομάδα, κοινή για όλες/-ους τις/τους εκπαιδευτικούς στον βαθμό που αυτό είναι εφικτό, να δέχεται τους κηδεμόνες των μαθητριών/-τών. Το πρόγραμμα ανακοινώνεται στην αρχή του διδακτικού έτους, αναρτάται στην ιστοσελίδα του σχολείου και κοινοποιείται με κάθε πρόσφορο μέσο, στους γονείς/κηδεμόνες μέσω των μαθητριών/-τών.

4. Οι κηδεμόνες των μαθητριών/-τών δικαιούνται να ενημερώνονται από τις/τους διδάσκουσες/-οντες κατά τις ημέρες που έχουν ορισθεί στο πρόγραμμα ενημέρωσης γονέων/κηδεμόνων της προηγούμενης παραγράφου. Οι διδάσκουσες/-οντες επιδεικνύουν τα γραπτά ή άλλα έργα των μαθητριών/-τών, εφόσον ζητηθεί από τους κηδεμόνες τους.

5. Στους ελέγχους προόδου που δίνονται στις/στους ενήλικες/-ους μαθήτριες/-τές και στους κηδεμόνες, αναγράφεται υποχρεωτικά και ο αντίστοιχος μέσος όρος της προφορικής βαθμολογίας όλων των μαθητριών/-τών του τμήματος για κάθε μάθημα.

Σημειώσεις επί του νόμου

Σύμφωνα με το άρθρο 44,  η ισχύς του παρόντος προεδρικού διατάγματος αρχίζει από το σχολικό έτος 2017-2018, εκτός εάν ορίζεται διαφορετικά στις επιμέρους διατάξεις του.

Από τον πολιτικώς ενάγοντα στον παριστάμενο για την υποστήριξη της κατηγορίας

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δικαιοδοσία και Εκτέλεση επί διασυνοριακών ευρπωαϊκών οικογενειακών διαφορών

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send