logo-print

Άρθρο 18 - Προεδρικό Διάταγμα 40/2018 - Υποχρεώσεις των μαθητριών/μαθητών κατά τη διάρκεια της εξέτασης

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

30/04/2018

Κωδικοποιημένο
Η διακριτική εξουσία του δικαστηρίου στη δίκη των ασφαλιστικών μέτρων ΕΠολΔ 31
Η απόδειξη στην ποινική δίκη

Άγγελος Ι. Κωνσταντινίδης

 

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

1. Η κατανομή των μαθητριών/-τών στις αίθουσες εξέτασης γίνεται, με αλφαβητική σειρά, με την ευθύνη της/του Διευθύντριας/-ντή του ΕΠΑ.Λ., η/ο οποία/-ος συντάσσει ονομαστική κατάσταση εξεταζομένων σε κάθε αίθουσα. Ο έλεγχος και η κατανομή των μαθητριών/-τών στις θέσεις είναι ευθύνη των επιτηρητριών/-τών. Παρέκκλιση επιβάλλεται στην περίπτωση αδελφών ή συγγενών μαθητριών/-τών.

2. Οι μαθήτριες/-τές κατά την είσοδο τους στην αίθουσα της εξέτασης δεν επιτρέπεται να φέρουν μαζί τους βιβλία, τετράδια, σημειώσεις, διορθωτικό, κινητά τηλέφωνα, υπολογιστικές μηχανές, ηλεκτρονικά μέσα μετάδοσης πληροφοριών ή άλλα αντικείμενα, εκτός από αυτά που επιτρέπει ο οικείος Σύλλογος Διδασκόντων. Με απόφαση του Συλλόγου των Διδασκόντων/-ουσών, μετά από πρόταση των εισηγητριών/-τών, είναι δυνατόν να επιτραπεί στις/στους μαθήτριες/-τές να φέρουν μαζί τους κατά την εξέταση συγκεκριμένων μαθημάτων ορισμένα αναγκαία βοηθήματα. Η απόφαση αυτή ανακοινώνεται στις/στους μαθήτριες/-τές μαζί με το πρόγραμμα των εξετάσεων. Για τον έλεγχο υπεύθυνοι είναι οι επιτηρήτριες/-τές.

3. Αν η/ο μαθήτρια/-τής φέρει μαζί της/του στην αίθουσα στην οποία εξετάζεται αντικείμενο ή μέσο από τα αναφερόμενα στην παράγραφο 2 του άρθρου αυτού ή αντιγράφει κατά τη διάρκεια της εξέτασης από βιβλίο ή οποιουδήποτε είδους σημειώσεις ή από γραπτό δοκίμιο άλλου εξεταζομένου, ή θορυβεί και δεν συμμορφώνεται με τις υποδείξεις των επιτηρητριών/-των, επιχειρώντας να αντιγράψει ή εμποδίζοντας την εξέταση άλλων εξεταζομένων ή δολιεύεται με άλλο τρόπο την εξέταση της/του, απομακρύνεται από την αίθουσα εξέτασης με αιτιολογημένη απόφαση της/του Διευθύντριας/-ντή του ΕΠΑ.Λ., των επιτηρητριών/-τών και των διδασκουσών/-όντωντο εξεταζόμενο μάθημα. Το γραπτό δοκίμιο βαθμολογείται με τον κατώτερο βαθμό «κακώς» μηδέν (0) με απόφαση της/του Διευθύντριας/-ντή του ΕΠΑ.Λ. και μετά από εισήγηση των διδασκουσών/-όντων το εξεταζόμενο μάθημα. Η/Ο Διευθύντρια/-ντής του ΕΠΑ.Λ, οι επιτηρήτριες/-τές και οι διδάσκουσες/-οντες το εξεταζόμενο μάθημα πριν από την επιβολή της ανωτέρω ποινής καλούν σε προφορική απολογία τη/τον μαθήτρια/-τή και συντάσσουν σχετικό πρακτικό που υπογράφεται από τους ανωτέρω. Σε περίπτωση άρνησης της/του να προσέλθει τότε καταχωρείται η απουσία της/του στο οικείο πρακτικό. Τα οποιαδήποτε αποδεικτικά στοιχεία επισυνάπτονται στο πρακτικό.

Σημειώσεις επί του νόμου

Σύμφωνα με το άρθρο 44,  η ισχύς του παρόντος προεδρικού διατάγματος αρχίζει από το σχολικό έτος 2017-2018, εκτός εάν ορίζεται διαφορετικά στις επιμέρους διατάξεις του.

Μεσιτεία Ακινήτων - Δημοσιεύματα ΕπΑΚ Νο 5
Η υποστήριξή της κατηγορίας υπό το πρίσμα του νέου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας

ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΟΥΔΕΛΗ

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

send