logo-print

Πρόγραμμα ειδικής σήμανσης IPTM από την ΕΣΗΜΕΤ

Δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας
Δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΕΣΗΜΕΤ

Μελέτες έδειξαν πως η αύξηση των αγορών μέσω διαδικτύου αλλά και μέσω καταστημάτων που διατηρούν σελίδες σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης αυξάνεται συνεχώς συνεπώς και η ανάγκη για την διαφύλαξη της καταναλωτικής εμπιστοσύνης και διαφύλαξη του καταναλωτή στις αγορές του μέσω διαδικτύου όσο και του εμπόρου και των εταιρειών παροχής υπηρεσιών. Αυτό μας οδήγησε στο να δημιουργήσουμε το IPTM – IP TrustMark δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο ένα πλέγμα προστασίας για καταναλωτές και επιχειρήσεις.

Η προστασία της Βιομηχανικής και Πνευματικής Ιδιοκτησίας μας αφορά όλους και συλλογικά και σε πνεύμα συνεργασίας μπορούμε να συμβάλλουμε όλοι μαζί στην μείωση αυτού του φαινομένου που λέγεται παραποίηση και πώληση απομιμητικών προϊόντων.

Σύμφωνα με μελέτες, κάθε χρόνο χάνονται περίπου 83 δις ευρώ και πάνω από 700.000 θέσεις εργασίας σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω προϊόντων παραποίησης/απομίμησης αλλά και πειρατείας. Ειδικότερα, χάνονται πάνω από 48 δις ευρώ δηλαδή το 7,4 % των πωλήσεων, ενώ τα διαφυγόντα δημόσια έσοδα (μη καταβολή φόρου εισοδήματος, ΦΠΑ και ειδικών φόρων κατανάλωσης) ανέρχονται περίπου στα 14,3 δις ευρώ.

Δέον να επισημανθεί πως η οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης χάνει άλλα 35 δις ευρώ λόγω των έμμεσων επιπτώσεων του φαινομένου, καθώς οι κατασκευαστές αγοράζουν λιγότερα αγαθά και υπηρεσίες από τους προμηθευτές, προκαλώντας έτσι αλυσιδωτές επιπτώσεις σε άλλους κλάδους. Εάν ληφθούν υπόψη και οι αλυσιδωτές επιπτώσεις της κυκλοφορίας προϊόντων αντιγραφής ακόμα και σε άλλους τομείς, τότε στις ήδη απολεσθείσες θέσεις εργασίας θα πρέπει να προστεθούν περίπου 290.000 θέσεις.

Η Ελλάδα κατατάσσεται στην 1η θέση όσον αφορά τη σχετική απώλεια θέσεων εργασίας λόγω της κυκλοφορίας, διακίνησης και με οποιονδήποτε τρόπο προϊόντων που παραβιάζουν την Βιομηχανική και Πνευματική Ιδιοκτησία και στην 4η θέση όσον αφορά τις απολεσθείσες πωλήσεις. Τα είδη ρουχισμού, ωρολογοποιίας, καλλυντικά, φάρμακα, κοκ είναι οι κλάδοι που πλήττονται περισσότερο συγκριτικά με τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καταγράφοντας απώλειες σε πωλήσεις της τάξης του 20%.

Δημιουργήσαμε λοιπόν 6 σημάνσεις που αντιπροσωπεύουν 6 βασικές κατηγορίες εμπορίου και υπηρεσιών [ ταχυμεταφορές – οδικές μεταφορές κλπ, ομορφιά, υγεία, ποτοποιία, συγγραφικά και συγγενικά δικαιώματα, εκτελωνιστικές υπηρεσίες – θαλάσσιες μεταφορές], που εμπλέκονται άμεσα με την Βιομηχανική και Πνευματική Ιδιοκτησία και την προστασία αυτής και δώσαμε λοιπόν σε κάθε ειδική σήμανση, το όνομα ενός αρχαίου θεού – προστάτη˙ ΕΡΜΗΣ [ ταχυμεταφορές – οδικές μεταφορές, ΑΦΡΟΔΙΤΗ [αρώματα-καλλυντικά και είδη καλλωπισμού κοκ], ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ [ιατρικά ήδη, φάρμακα κοκ], ΔΙΟΝΥΣΟΣ [ποτοποιία κοκ], ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ [θαλάσσιες μεταφορές, εκτελωνιστές, τελωνεία κοκ] , ΑΠΟΛΛΩΝ [ συγγραφικά, μουσικά και συγγενικά δικαιώματα].

H συμμετοχή στο IPTM – IP TrustMark έχει πολλαπλά οφέλη για κάθε εταιρεία που δραστηριοποιείται στο Ηλεκτρονικό & Φυσικό Εμπόριο, σε εταιρίες παροχής υπηρεσιών κλπ. Τα βασικά οφέλη του προγράμματος IPTM – IP TrustMark είναι: Αξιοπιστία - Ενημέρωση - Προστασία : Αίσθηση ασφάλειας και εμπιστοσύνης και συμμετοχή στην διαφύλαξη αλλά και στην ανάπτυξη του υγειούς εμπορίου.

Η συμμετοχή συνιστά συμμετοχή στην μη αποδοχή παράνομου πλουτισμού. Η λήψη της ειδικής σήμανσης είναι Δωρεάν [ έως 31/12/2018]

Ανταλλάξιμα κτήματα -Δημοσιεύματα ΕπΑκ Νο 3

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Αναγκαία Ομοδικία - Δομή και λειτουργία της ομοδικιακής δίκης XXII & 390

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΜΕΡΟΣ